...

  ...

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Bom onder gebouwenplan

Wijdemeren, 31 augustus 2003. De ING heeft het bouwplan voor dure appartementen op het voormalige Pluto-terrein in 's-Graveland teruggetrokken en daarmee een bom gelegd onder de financiering van het veel bekritiseerde 'gebouwenplan' van de voormalige gemeente 's-Graveland.  

Wist Felix Flameling (D66) al dat het door Dorpsbelangen Loosdrecht (DBL) zo bekritiseerde gebouwenplan van de voormalige gemeente 's-Graveland op het punt stond te ontploffen toen hij afgelopen donderdag in de raadsvergadering filosofeerde over de timing van de afsplitsing van die partij? 

Feit is dat de ING onlangs haar bouwplannen heeft ingetrokken en daarmee indirect de financiering voor het gebouwenplan. En die financiering was al niet riant. En zonder geaccepteerd bouwplan hoeft ING nog niets te betalen aan de gemeente Wijdemeren. "Een moeilijke situatie
", vindt ook Co de Kloet (DBW), die als 'trekker' van het gebouwenplan en wethouder van Financiën zeer nauw bij de ontwikkelingen is betrokken. Aan een doemscenario wil hij echter nog niet denken, hoewel de problemen zich opstapelen. De vraag is hoeveel het terrein nog zal opbrengen en daarmee welk gat het in de reeds zwaar geteisterde begroting zal slaan. Immers, de markt voor dure appartementen is volledig ingestort.

Noord6, in de volksmond Pluto genoemd, bij 
de aanvang van de sloopwerkzaamheden 
op 7 oktober 2001. 
Noord6, 30 oktober 2001. Sindsdien 
ligt het terrein braak in afwachting van de 
bouw van appartementen door de ING.

De huidige brandweerkazerne in Kortenhoef zou worden afgebroken, waarna op die plaats woningen en kinderopvang zouden komen als onderdeel van de financiering van het plan. Een  nieuwe brandweerkazerne zou dan aan het eind van de Kerklaan komen (bij de Kwakel). Maar ook dit deel van de financiering van het gebouwenplan staat op losse schroeven, omdat de snel voortschrijdende regionalisering van de brandweer ontwikkelingen met zich meebrengt die het bouwen van een geheel nieuwe kazerne overbodig zou kunnen maken, aldus wethouder Co de Kloet.

Wordt dit noodgebouw voor jeugdsoos De SMoeS aan de Kwakel het voorlopige eindstation voor de jeugd van Wijdemeren? De geplande woningbouw na verhuizing van de brandweerkazerne in Kortenhoef naar de Kwakel staat nu ook op losse schroeven.

Een nieuw gebouw voor de jeugdsoos (en een aantal muziekverenigingen) is één van de schakels in het complexe gebouwenplan. De tijdelijke behuizing van de jeugdsoos zou daarna in gebruik worden genomen door de Plassenjagers (postduiven) en de KKV (konijnenfokkers). Na het afbreken van Noord6/Pluto in oktober 2001 heeft het nog meer dan een jaar geduurd voordat er aan de Kwakel in Kortenhoef een noodgebouw voor de jeugd in gebruik kon worden genomen. Hoelang zal het nu nog gaan duren voordat het noodgebouw verruild kan gaan worden voor een definitief onderkomen? Wordt ongetwijfeld vervolgd.


Reacties

Het Wijdemeerse weer:
bewolkt, 18 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...