Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Verrotte kotten

Wijdemeren, 01 februari 2003. De Kortenhoefse clubs aan De Kwakel voelen zich in de steek gelaten door de politiek. Na jaren aan het lijntje te zijn gehouden m.b.t. hun huisvesting luiden ze nu de noodklok in een brandbrief aan de gemeente en eisen concrete afspraken. 

De verenigingen hebben ten einde raad de handen ineen geslagen en het Comité Verenigingen De Kwakel opgericht. Initiatiefnemer Nils Broos van scouting Klaas Toxopeus verwijt de gemeente dat er sinds april 2001 niets meer gebeurd is met het gebouwenplan.  

'Een onhoudbare en onverantwoordelijke situatie', zo omschrijven zij de behuizing aan De Kwakel. Al jaren wachten de clubs vergeefs in hun 'houten tenten' (zoals ze hun noodgebouwen noemen) op de oplossing, de uitvoering van het gebouwenplan, waarvan het eerste idee nog stamt uit 1994. 


Het Akkoord, volgens wethouder Nagel niet goed genoeg voor varkens.


Detail van het Akkoord, onderkomen van Amicitia en BMOL.

Maar de bureaucratie gooide roet in het eten. Wethouder Co de Kloet (DB), destijds verantwoordelijk, heeft daar al een aantal malen zijn frustratie over uitgesproken. Deze keer is het wachten op het verlenen van bouwvergunningen voor het appartementencomplex aan het Noordereinde (voorheen Noord6), wat weer veel langer duurt dan was gepland. En zonder de opbrengst van deze grond ligt de rest van het gebouwenplan stil.


Gebouwen, ook wel 'houten tenten' genoemd, van scouting Klaas Toxopeus.

Detail van een scouting onderkomen. "Je kunt bijna door de muren lopen".

De brandbrief lijkt desondanks de eerste vruchten af te werpen, want Co de Kloet denkt nu aan een andere wijze van financieren, waardoor er weer schot in de zaak kan komen. Wethouder Bert Nagel (CDA), nu portefeuillehouder, is het daar helemaal mee eens. Toen hij de gebouwen bezocht vond hij al 'dat je daar nog geen varken in zou willen houden'. 

De foto's in dit verslag werden gemaakt in september 2001 als onderdeel van een fotoreportage die Douwe van Essen, toen gemeenteraadslid (CDA) hield als onderdeel van de begrotingsbehandeling. Met de reportage werd het achterstallig onderhoud in de toenmalige gemeente 's-Graveland aan de kaak gesteld met de bedoeling extra geld vrij te maken voor een inhaalslag. Dat is gelukt, de raad stelde daar 200.000 gulden voor beschikbaar. Red.  



Reacties

Auteur: Douwe van Essen Foto's: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...