Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Ligthart: ontslag bij Radio Wdm

Wijdemeren, 20 mei 2006

Naar aanleiding van een interview in de lokale bladen heeft programmaleider John Ligthart van Radio Wijdemeren ontslag genomen.

In een Extra Nieuwsbrief van het bestuur van Radio Wijdemeren wordt bekendgemaakt dat John Ligthart, die vanaf januari programmaleider van Radio Wijdemeren was, schriftelijk ontslag heeft genomen. Aanleding voor het ontslag is een interview dat Ligthart aan Herman Stuijver gaf voor de lokale bladen. Dat interview werd afgelopen week gepubliceerd.

Ligthart gaf het interview op persoonlijke titel, zonder het bestuur daarvan in kennis te stellen. Diverse medewerkers van Radio Wijdemeren stoorden zich buitengewoon aan de inhoud van dat interview, staat in de Extra Nieuwsbrief. Dat was de aanleiding voor het schriftelijke ontslag van Ligthart.

Ambitieuze Plannen

In de lokale bladen gaf Ligthart in een interview met Herman Stuijver zijn visie op de conflicten die eerder waren ontstaan met enkele technici en de redactie van Wijdemeren Actueel, die en bloc opstapte. "Er moest iets gebeuren. Nu hebben we een open structuur, zonder kliekjes. Ik vind het jammer, maar er moest iets doorbroken worden." aldus Ligthart in het interview. Ook ontvouwde hij ambitieuze plannen om per 1 oktober drie keer in de week tussen 7 en 9 uur een actueel ochtendprogramma te naken. Andere en meer programma's over sport, voor senioren en voor schoolgaande jeugd noemde hij als mogelijkheden om op 1 oktober mee te starten.

Conflicten tot nu toe

Smallenburg over Radiorel 4-4-2006
Radiobestuur schorst Redactie 27-3-2006
Ontslag voor Redactie 6-4-2006
Reactie van DBW is Benepen 29-3-2006
Radio Wdm: Conflict of Onderhoud? 23-3-2006
DBW achter Redactie WDM Act. 28-3-2006
Redactie was al Geschorst 1-4-2006
Krantenstilte Radio Wdm 29-3-2006
Stekker uit Wdm Actueel 30-3-2006


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Zwaar bewolkt Matige wind 12º Naar volgende bericht