Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Radio Wdm: Conflict of Onderhoud?

Wijdemeren, 23 maart 2006

Op zondag wordt tussen 11 en 1 het programma Wijdemeren Actueel uitgezonden. Afgelopen zondag niet. Er is een conflict met de redactie.

Op zondag om elf uur zet de redactie van de WWK altijd even de radio aan voor het programma Wijdemeren Actueel. Zo ook afgelopen zondag. Er kwam echter geen geluidje uit de speakers. Zelfs geen ruis. Was de radio stuk? Even op een andere zender gezet. Nee, die deed het gewoon. Zeker een storing bij Radio Wijdemeren....

Conflict met redactie

De Gooi- en Eemlander weet vandaag te melden dat het ontbreken van het programma te maken had met een conflict tussen de leiding van Radio Wijdemeren en twee redacteuren van Wijdemeren Actueel. Het zou gaan om Tineke Franssen en Edward Smallenburg. De eerste speelt een prominente rol binnen DBL, de tweede stond op de lijst voor DBW.

Bij interviews met andere politici zouden de beide medewerkers niet objectief zijn geweest. De leiding van Radio Wijdemeren heeft de beide medewerkers verboden om nog langer andere politici te interviewen.

Het conflict tussen de leiding en de redactie van Wijdemeren Actueel is volgens de krant de verklaring voor het feit dat er radiostilte heerste. Edward Smallenburg wil nog niet reageren, omdat er nog dingen intern uitgesproken moeten worden.

Groot Onderhoud

Jan Ligthart, de programmaleider van Radio Wijdemeren, heeft een heel andere lezing voor de radiostilte. Hij stelt dat er groot onderhoud gepleegd moest worden aan de kabels en pluggen. Dat was de oorzaak van de radiostilte. Dat staat volgens hem los van het conflict met Smallenburg en Franssen. Overigens bevestigt hij dat dat conflict wel speelt. Ligthart deelt mee dat is afgesproken dat het tweetal geen politieke items meer zal doen in het programma.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de redactie van het actualiteitenprogramma in botsing komt met de leiding van het radiostation. In 1999 ontstond er een diepgaand conflict tussen de leiding van het station enerzijds en Hans Ververs en Stef Mulder anderzijds. Ververs en Mulder maakten het programma Aros Actueel, de voorloper van Wijdemeren Actueel. Ook toen ging de zender op radiostilte, omdat de beide programmamakers weigerden een uitzending te maken. Dat conflict sudderde enkele weken door. Zelfs het gemeentebestuur bemoeide zich met de zaak.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht