Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Ontslag voor Redactie

Wijdemeren, 6 april 2006

De verklaring die het bestuur van Radio Wijdemeren in de WWW publiceerde wordt door de geschorste redactie als een ontslagbrief beschouwd.

In de G&E van vandaag staat op de voorpagina van het regiokatern een artikel van Simone Stevens onder een enorme kop, "Omroepbestuur ontslaat redactie".

Ontslag redactie

In de verklaring van het bestuur, die eergisteren in de WWW werd gepubliceerd, kwam het woord ontslag niet voor. Wel eindigde de verklaring met de zin "Het programma WMActueel komt zo spoedig mogelijk terug op de zender, maar met een ander team."

In het artikel in de krant wordt die zin door Bob de Graaff, de woordvoerder van de redactie, begrijpelijk geïnterpreteerd als een ontslag, al staat het er niet met zoveel woorden. De Graaff vindt het buitengewoon jammer dat het gordijn voor hem en zijn vriendenclub is gevallen. De schuld daarvan legt hij volledig bij programmaleider John Ligthart en het bestuur van Radio Wijdemeren dat hij in de krant "slappe hap" noemt. Het hele gebeuren inspireerde De Graaff tot het schrijven van een fabel, die in het vorige bericht te lezen is.

Ontslag van vrijwilligers

Voor een goed begrip, het werk voor Radio Wijdemeren is vrijwilligerswerk. Het ontslag heeft dus niet de lading en de gevolgen die het bijvoorbeeld bij ontslag in een werksituatie heeft. Dat neemt niet weg dat het bij de betrokkenen toch veel droefenis teweeg brengt. Dat is nu zo en dat was ook in 1999 zo, toen het bestuur van de AROS besloot om Hans Ververs en Stef Mulder verbood om nog langer achter de microfoon plaats te nemen. Hetzelfde geldt voor de andere medewerkers van Radio Wijdemeren die nu ontslag hebben gekregen, zoals twee technici en solidaire medewerkers die zelf hun medewerking beëindigd hebben vanwege de besluiten van het bestuur. Winnaars zijn er niet in dit conflict.

Met dit bericht sluit de de redactie van de WWK voorlopig de berichtgeving over dit onderwerp, tenzij er zich nieuwe ontwikkelingen voor doen.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind Naar volgende bericht