Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Redactie was al Geschorst

Wijdemeren, 1 april 2006

Programmaleider John Ligthart van Radio Wijdemeren reageert in de krant lakoniek op de brief van de redactie van Wdm Actueel. "Ze waren al geschorst."

Simone Stevens peilde voor de krant de mening van John Ligthart naar aanleiding van de brief van de redactie van het programma Wijdemeren Actueel. In die brief zegde de voltallige redactie de medewerking op, zolang Ligthart programmaleider van Radio Wijdemeren is.

Niet onder de indruk

Deze is niet onder de indruk van de brief. Hij herinnert eraan dat de redactie al door het bestuur geschorst was. De medewerking aan het programma opschorten is volgens hem dus al niet meer aan de orde. Die was al afgelopen.

Half april zal het bestuur van Radio Wijdemeren zich over de schorsing van de redactie buigen. Ligthart: "Dan is de keuze schorsing opheffen of ontslag." De reactie van de redactie noemt hij die van een "dreinend kind dat z'n zin niet krijgt".


Tineke Franssen

Franssen heeft schuld

Dinsdag is er volgens hem nog een prettig gesprek geweest met Bob de Graaff en Daniela Kaiser. Een fijn gesprek met aardige, integere mensen volgens Ligthart. Hij denkt dat er donderdagavond iets in hun thee is geschonken, waardoor de beer los ging en er rare reacties kwamen. Hij legt de schuld van het conflict volledig bij Tineke Franssen. Volgens hem laat een groot deel van de redactie zich door haar sturen.

Maandag komt het conflict aan de orde in een bestuursvergadering van het dagelijks bestuur van Radio Wijdemeren.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Harde wind 14º Naar volgende bericht