Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Smallenburg over Radiorel

Wijdemeren, 4 april 2006

Edward Smallenburg schreef een reactie op het verschil van mening dat ontstond tussen de redactie van Wdm Actueel en het bestuur van Radio Wijdemeren.

De reactie heeft iets van een complottheorie. In zijn reactie suggereert hij dat de problemen gestart zouden zijn door een stuk van Herman Stuyver.

Update 5 april 12.45: Een opmerking van de heer Smallenburg over wethouder Siemons is verwijderd. Bij navraag bij de wethouder bleek de opmerking volstrekt onjuist te zijn.

Reactie

Leegloop Radio Wijdemeren onder Ligthart

Aanleiding tot het conflict met de redactie van Radio Wijdemeren actueel, was een bericht van H. Stuyver, waarin hij zijn verontrusting uitsprak over de politieke objectiviteit van Tineke Franssen.

De heer Ligthart kreeg het blijkbaar bruin in de broek, want zonder overleg, wat passend zou zijn, met de redactie, besloot hij dat Tineke Franssen niet meer achter de microfoon mocht plaatsnemen. En in een later stadium ook ondergetekende omdat ik op een politieke lijst stond. Ondanks de traditie dat sinds jaar en dag dit het geval is bij medewerkers van Radio Wijdemeren en voorbijgaand aan het feit dat ik nimmer een sturing cq beïnvloeding bracht.

De redactie van WMA schreef dan ook dat zij met deze wijze van sturing door de heer Ligthart zich gekwetst voelde en niet meer met hem wilde samenwerken.

Begrijpelijk en sinds de komst van de heer Ligthart zijn al zo'n 14 medewerkers vertrokken, die ook de overlegloosheid ondervonden en abrupt hun belangeloze medewerking beëindigd zagen of zelf vertrokken.

Zo'n grote leegloop is tekenend voor de sfeer die nu heerst en doet afbreuk aan de bedoeling om een, door en voor Wijdemeren, radio te creëren

Tenslotte: De heer Stuyver schrijft ook dat hij door woordvoerders van politieke partijen aangesproken werd over de belangenverstrengeling van Tineke Franssen.

Edward Smallenburg


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Half bewolkt Zonnig Matige wind Naar volgende bericht