WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vuyk geeft Antwoord
Wijdemeren, vr 5 juli 2013

Martin Vuyk (VVD) reageert op de ingezonden brief van Co de Kloet (DB) waarin deze zijn verwondering uitsprak over de kwaadheid van Vuyk.

De brief van Co de Kloet vindt u hier, die van Martin Vuyk daarvoor, waarin hij zijn aftreden als commissievoorzitter B&M aankondigt, vindt u hier.

De link naar het fragment uit het geluidsverslag hieronder werkt alleen in MS Internet Explorer. In andere browsers moet u deze link kiezen, dan kiezen voor Flash/iPad en naar Motie 2 ontwerp bestemmingsplan Plassengebied (DB) gaan.

ingezonden brief

Dag Co,

raadselen zijn er om opgelost te worden, bij deze…

  • Je betitelt mijn reactie op de DB-motie als “grof en onbeheerst”. Gelukkig hebben we de geluidsverslagen nog, ik nodig je uit om toch nog hier even naar te luisteren; (raadsvergadering 27 juni, passage van 2:55 t/m 3:00 uur) en dan te beoordelen of dat “grof en onbeheerst” was; ik kan het er niet in ontdekken, wel mijn oprechte boosheid.
  • Waarom wist de fractieleider van de VVD van niets… omdat DB het presteerde om vlak voor de raadsvergadering met deze motie op de proppen te komen; volgens mij betekent het woord coalitie nu juist dat je zulke zaken vooraf met elkaar overlegt, toch Co ?
  • Als nestor van de raad én als mens heb ik je hoog zitten Co, maar je mist nu toch de pointe van mijn reactie; de VVD onderschrijft het hele coalitie-accoord, dus zeker ook op het punt van de omzetting van recreatiewoningen. Wij blijven echter wel kritisch; niet ieder kippenhok wordt zomaar omgezet naar permanente bewoning. De commissie vond bij meerderheid dat we over een aantal woningen nog even met elkaar moesten praten in alle openheid, want daar zitten wel wat “kippenhok-constructies” bij. Maar dat heeft DB nu belet, we mogen er niet meer over praten… Wat steekt daar nu achter Co, waarom kan dat volgens DB niet in alle openbaarheid, leg het me eens uit.

P.S. Je hebt het denk ik wel begrepen, ik gruw van een absolute meerderheid; daar komen ongemakkelijke en benauwende dingen van. Moeten we niet willen. Besluiten die ons allen in Wijdemeren aangaan moeten in de raadszaal genomen worden, niet op de ledenvergadering van DB.
Co, ik hoop je na het zomerreces toch weer de hand te mogen schudden, dan hebben we het er samen nog eens over en leg jij mij de beweegredenen van DB in deze ongetwijfeld haarfijn uit. Goede zomer toegewenst aan jou Co, en aan iedereen die dit bericht tot het einde heeft doorgelezen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief