WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Geest van Freule Hacke
Nieuw Loosdrecht, zo 7 juli 2013

Judith Bakkers bedankt de Freule Hacke van Mijnden voor haar sprituele hulp in de strijd tegen het hek dat Eikenrode van Nieuw Loosdrecht dreigde af te snijden.

ingezonden brief

Spook van Hacke

Dank, o Freule Hacke van Mijnden, geest van het landgoed Eikenrode. Dankzij u, en een groot deel van de Loosdrechtse politiek en burgerij, hebben we ervoor kunnen zorgen dat iedereen kan blijven genieten van het bos van Hacke.

Het heeft wel wat voeten in de aarde gehad om zover te komen. Het dorp stond op z´n kop. Wel vijfhonderd handtekeningen tegen de plaatsing van het hek getuigden hiervan. Onder grote belangstelling van dorpsgenoten spraken omwonenden in, in de commissie vergadering Ruimtelijke Ordening. Daarna kwam het gesprek met de heer Ockhuisen, waar wij een bijzondere vorm van starheid troffen, waar we allen van schrokken. We hebben een tandje bijgezet en dankzij de hulp van velen vonden we steekhoudende argumenten om de vergunning van het hek tegen te houden. Een poging tot gesprek van wethouder Abrahamse werd door hemzelf tegengewerkt. De Vrienden mochten geen derde persoon meenemen, net als de heer Ockhuisen. Daarom hebben we op dat moment voor het gesprek bedankt. Toch zouden we graag opnieuw met de heer Ockhuisen en de gemeente willen praten over hoe we in gezamenlijkheid van het bos kunnen blijven genieten. Wij bespeuren bij portefeuillehouder Abrahamse een opvallende partijdigheid. Zelfs als de Raad, de meerderheid van het college en veel bewoners tegen het hek zijn, blijft hij strak volhouden dat een hek moet kunnen. We vragen ons af of de heer Abrahamse wel de meest geschikte persoon is om zo´n gevoelig dossier in zijn portefeuille te hebben?

Uiteindelijk kwam toch het verlossende besluit, het hek mag niet geplaatst worden, zeker dankzij de Raad, de rest van het College en de geest van Freule Hacke, die de politici ongetwijfeld een zetje in de goede richting heeft gegeven. We hopen dat deze partijen ons blijven steunen, want met de uitspraak van de gemeente tegen plaatsing is de kous natuurlijk niet af. De heer Ockhuisen krijgt de kans om in bezwaar te gaan tegen de uitspraak en kan uiteindelijk nog naar de rechter stappen. De Vrienden van het bos van Hacke hopen van harte dat het niet zo ver zal komen en dat er energie gestoken wordt in communicatie in plaats van vechten.

We hebben ons niet ingezet voor het bos om ´ondernemertje´ te pesten, zoals de heer Ockhuisen dat noemt. Het is ook niet tegen zijn persoon gericht. Wij staan echter op het standpunt dat iedereen, met een klein tuintje of een groot landgoed met allerlei wettelijke voorwaarden en verplichtingen, naar de wet moet handelen. Als ik een boompje in mijn tuin wil snoeien moet ik eerst een vergunning aanvragen. Zo ook de ´ondernemer´. De heer Ockhuisen wist toen hij het landgoed kocht dat dit niet zomaar een tuintje is, maar een stuk natuur waar een beding van openbaarheid op rust. Met een sociale functie, waar hij niet zomaar aan kan tornen.

De Vrienden respecteren de wensen van de heer Ockhuisen en roepen bij deze iedereen op om de privacy van de heer Ockhuisen te waarborgen. Kom alleen in het achterste gedeelte van het bos, respecteer de natuur, houd honden aan de lijn en ruim uitwerpselen op. Zo kan iedereen tevreden zijn. De Freule zeker.

Judith Bakkers, namens de Vrienden van het bos van Hacke

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief