WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB: Afspraak is afspraak
Wijdemeren, do 4 juli 2013

De woede van VVD-raadslid Martin Vuyk wordt niet begrepen door coalitiegenoot Dorpsbelangen. VVD-Dorpsbelangen en D66 hadden toch een afspraak, aldus DB.

ingezonden brief

Martin Vuyk ging solo

Martin Vuyk is een achtenswaardig en aardig VVD raadslid. Wat bewoog hem om verleden week grof en onbeheerst uit zijn slof te schieten en DorpsBelangen voor rotte vis uit te maken? De politiek gaat soms in raadselen gehuld.

Een VVD fractie-assistent meende, in de commissie voor ruimte en economie, dat een paar recreatiewoningen in Breukeleveen niet in aanmerking moesten komen voor permanente bewoning. Een deel van de commissie ging met hem mee en tot onze stomme verbazing schrapte het college van B&W haar zogenaamde wijzigingsbevoegdheid uit het plan. Waarom? De politiek gaat soms in raadselen gehuld.

Maar DorpsBelangen is niet van gisteren en pakte het COALITIEACCOORD uit de la. Daarin zijn afspraken gemaakt tussen DorpsBelangen, VVD en D66. Een van die afspraken is dat zonder uitzondering recreatiewoningen indien gewenst en geschikt een permanente status kunnen krijgen. Waarom zou Breukeleveen daar dan buiten vallen?
DorpsBelangen hielp dat raadsel uit de wereld door een motie in te dienen om deze afwijking van de coalitieafspraken te herstellen en vond coalitiegenoot D66 aan zijn zijde.

Daarop ontstak Martin Vuyk in woede, sprak met luide stem van schending van raadsafspraken en powerplay. In het Weekblad Wijdemeren en op de Wijdemeerse Webkrant maakt hij het nog bonter. Beticht ons van “gestolen PvdA en VVD stemmen” en constateert dat “democratie, openbaarheid, en controleerbaarheid naar de knoppen worden geholpen”. Ook de grootste schreeuwers schijnen het volgens hem bij DorpsBelangen voor het zeggen te hebben.

We kunnen u gerust stellen. Martin Vuyk ging solo. Zijn fractievoorzitter beweerde van niets te weten. Zo ziet u maar, zeker bij de VVD valt er nog wel een politiek raadsel op te lossen.

Co de Kloet
raadslid DorpsBelangen

P.S.
Martin nog even speciaal voor jou. Je hebt gelijk: DorpsBelangen vergadert inderdaad in (niet van die hele kleine) zaaltjes, want leden en niet-leden zijn welkom. Er komen soms insprekers, soms pers en soms, je gelooft het niet, zelfs raadsleden van andere politieke partijen. Deze vergaderingen hebben allen wel het kenmerk van luisteren naar elkaar en elkaars mening respecteren. Kom ook eens kijken en heb je wat te zeggen dan luisteren we, als je maar niet schreeuwt en onredelijk bent.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief