WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Maatsch. Stage is Succes
Wijdemeren, vr 5 juli 2013

Afgelopen schooljaar hebben meer dan 150 Wijdemeerse leerlingen een maatschappelijke stage gelopen in de eigen woonplaats.

persbericht

Maatschappelijke stage in Wijdemeren blijvend succesvol

Afgelopen schooljaar hebben meer dan 150 Wijdemeerse leerlingen een maatschappelijke stage gelopen in de eigen woonplaats. Zij gingen aan de slag bij onder andere evenementen, zorg- en educatieve instellingen en sport- en ijsverenigingen.

Stageaanbieder, stagecoördinatoren en stagecoaches zijn erg positief over de maatschappelijke stage (MaS) in Wijdemeren. Dit kwam naar voren tijdens de evaluatiebijeenkomst op 3 juli. De MaS is bedoeld om jongeren een bijdrage te laten leveren aan de lokale samenleving. Dit doen ze door stage te lopen als vrijwilliger bij bijvoorbeeld een sportvereniging, kinderboerderij of museum. Gemeente Wijdemeren bemiddelt actief tussen stagiaires en de inmiddels 19 vaste stageaanbieders om een goede match te vinden. Op deze manier zijn beide partijen tevreden en is de MaS een leuke en vooral leerzame ervaring. Ook de begeleiding door de coaches vinden de leerlingen een groot pluspunt.

Schooljaar 2013-2014

Tijdens de evaluatiebijeenkomst ontvingen tien stagecoaches een coachcertificaat uit handen van wethouder Boermans. Het aantal actieve stagecoaches komt hiermee op 25. Afgelopen jaar heeft de gemeente in samenwerking met het Comeniuscollege de MaS gecombineerd met een cultureel schoolproject: leerlingen hebben een educatieve routefolder gemaakt en zijn hierdoor bij verschillende historische kringen en ateliers langs gegaan. De gemeente wil in het schooljaar 2013-2014 meer van dit soort projecten opzetten. De combinatiefunctionaris presenteert deze projecten in september 2013 aan de verschillende scholen.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Hetty Kastelein, combinatiefunctionaris cultuur en maatschappelijke stage via e-mailadres: h.kastelein@wijdemeren.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief