WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Martin Vuyk Comm.voorz. Af
Wijdemeren, zo 30 juni 2013

Martin Vuyk treedt af als voorzitter van de commissie Bestuur en Middelen. Hij heeft genoeg van het dictaat van Dorpsbelangen en de DB wethouders.


Martin Vuyk, afgetreden als voorzitter Commissie B&M.

ingezonden brief

(D)ictatoriaal (B)estuur

Macht kweekt arrogantie; diepe minachting voor alles buiten je eigen denkraam, zeg maar. “We hebben gelijk, want we zijn met velen.” Waar Voigt 3 jaar geleden nog bezwoer dit nooit te laten gebeuren, stijgt het ze nu bij DB naar de bol… en dat nog wel met gestolen PvdA en VVD stemmen. Maar goed, daar maak ik me al lang niet meer kwaad om. Het is onfatsoenlijk, dat wel, maar dan meer van Steenvoorden en Siderius richting de kiezer.

Nee, waar ik mij echt boos om maak is de flagrante schending van raadsafspraken; Vorig jaar nog maakten veel raads- en commissieleden (incluis een aantal DB raadsleden !!) zich terecht kwaad toen het college een advies van de hoorzittingscommissie inzake het bestemmingsplan “Tussen de Dijken” volledig negeerde, zelfs terugdraaide. Toen vond het Loosdrechtse smaldeel van het college al (de DB-wethouders Zagt en van Waveren) dat het moest zoals zij vonden dat het moest. “En als we onze zin niet krijgen”, zo dreigden zij, “dan treden we af.”

Nu gaat het om de omzetting van recreatiewoningen naar permanente bewoning; voor een aantal woningen niets mis mee, voor een paar wil de VVD daar met iedereen nog even rustig over van gedachten wisselen, zoals we dat altijd doen. En daar waren 4 van de 7 fracties het mee eens, klaar… gewoon behandelen in de hoorzittingscommissie, alle voors en tegens voor iedereen netjes op tafel en pas dan een eerlijk besluit nemen.

Maar nee hoor, er schijnen andere belangen te spelen, belangen die het noodzakelijk maken deze bevoegdheid binnen het college te trekken…. (welke belangen ? ik weet het niet, maar hoor het graag.) En dus werd er een motie ingediend door de fractie DB, om wederom een commissiebesluit omver te trekken. Wie had deze motie dan bij de DB-fractie ingefluisterd ? Het Loosdrechtse smaldeel ? En wat vonden de DB-raadsleden daar dan van ?  Ach, de meesten vonden er helemaal niets van, je steunt toch gewoon je wethouder; als die iets wil dan doe je dat toch… kom op zeg, we zijn tenslotte in de meerderheid. Zo wordt democratie, openbaarheid en controleerbaarheid naar de knoppen geholpen. Daarom ben ik boos.

Tenslotte: Ik heb afgelopen donderdag in diezelfde boosheid geroepen dat ik met een motie zou komen om de commissies af te schaffen wanneer deze verachtelijke DB-motie zou worden aangenomen. Ach, hoe dom kan ik zijn… mijn motie haalt het natuurlijk nooit met alvast 11 DB stemmen tegen. Maar wat in de commissie R&E kan gebeuren, kan ook zomaar in een van de andere commissies gebeuren. Laat ik nu een van die andere commissies voorzitten, de commissie B&M. Een onbeduidend baantje weliswaar, waar als je het goed wil doen toch een hoop tijd en energie in gaat zitten. Ik schep er voldoening in dit de afgelopen jaren netjes te hebben laten verlopen en zou het niet kunnen verkroppen wanneer mijn commissie bezoedeld zou worden met datgene wat DB nu bij R&E gedaan heeft. Helaas, die garantie heb ik niet (meer), want ze zijn met velen…

Dat brengt mij tot het onvermijdelijke besluit mij terug te trekken als voorzitter van de commissie B&M. Jammer, maar helaas. En dat, heren Zagt en van Waveren, niet door vooraf te dreigen met aftreden (dat had in dit geval ook geen indruk gemaakt, ik hoor het u zeggen…) maar door achteraf de wrange conclusie te moeten trekken; zo hoort het en zo zal het geschieden.

Tip: Wanneer u het een goede zaak vindt dat alle gemeentelijke beslissingen voortaan in de kleine zaaltjes worden genomen waar DB vergadert, waar harde schreeuwers het meest gelijk krijgen, stem dan vooral volgend jaar op DB.

Martin Vuyk
Raadslid VVD

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief