WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zomerconcert Jagthuis
Horstermeer, zo 30 juni 2013

Op vrijdag 12 juli geven een Litouwse violiste en Italiaanse pianist een recital in Het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

Zomerconcert in Het Jagthuis
12 juli: viool-pianorecital

Nog één concert in het Jagthuis voordat eind september het dertiende seizoen begint. Van een Portugese organisatie kregen we de vraag of een Litouwse violiste en Italiaanse pianist een concert konden komen geven. Met composities van een Fransman, Nederlander en Oekraïner op het programma wordt dit wel een heel Europees concert.

Laten we beginnen met de musici: DuouD werd opgericht in 2009 en bestaat uit violiste Lina Uinskyte en pianist Mauro Dilema. In de vier jaar van zijn bestaan heeft het duo al meer dan vier prijzen gewonnen bij internationale concoursen. Voor 2014 is DuouD gecontracteerd om het concertseizoen te openen in de grote Sala Verdi van Milaan. Individueel wonnen beide musici ook verschillende prijzen en namen ze diverse cd’s op. En dan het programma: het duo opent met de eerste sonate van Saint-Saëns. Daarna komt een stuk van Piazzolla uit een mini-opera van hem: Fuga y Misterio, een fuga in Broadway-stijl. Dan volgen er twee Nederlandse premières: van de Nederlander Rolf Straver speelt het duo twee delen uit de 2e vioolsonate, een tonaal werk waarin Armeense melodieën zijn verwerkt en van Leonardo Polato klinkt ‘Bidomentional Points’. DuouD eindigt het concert met de vioolsonate van de Oekraïense componist Nikolai Kapustin. Een spannend programma waar u een hele zomer op kunt teren!

Omdat het concert op vrijdagavond plaatsvindt, is er voorafgaand aan het concert voor de eerste 20 belangstellenden de mogelijkheid om aan te schuiven aan tafel. U krijgt een heerlijke vegetarische twee-gangen maaltijd voorgeschoteld en betaalt voor concert en maaltijd samen slechts 30 euro.

Vrijdagavond 12 juli 2013, concert 20.15 uur, maaltijd 19 uur. Entree concert €17. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief