WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Horregat en Powerplay
Loosdrecht, za 29 juni 2013

Twee opmerkelijke zaken zijn nog te melden uit de raad. Martin Vuyk werd woedend op DB en het Horregat (2e Heul) leidt tot een Typsich Loosdrechtse Kwestie aldus Jaap van Waveren.

Horregat versperd

Het onlangs feestelijk geopende Horregat (de Tweede Heul) in Loosdrecht is nu al weer qua doorvaart beperkt, omdat een aanwonende zonder vergunning is begonnen met de bouw van een palenrij met drijfbalken. Martin Vuyk (VVD) stelde hier vragen over. Wethouder Jaap van Waverenb verzuchtte dat dit een typisch Loosdrechts probleem is. Hij betreurt de gang van zaken. Door de gemeente is geen vergunning verleend, die is overigens ook niet aangevraagd. De gemeente heeft de bouw stilgelegd. De eigenaar van het bouwsel is aansprakelijk gesteld voor eventuele schade. Degene die de palenrij neergezet heeft beroept zich overigens op een toezegging uit 2009. De gemeente gaat in overleg en hoopt er in den minne uit te komen.

Powerplay

Aan het eind van de vergadering diende DB een motie in waarin voor een aantal recreatiewoningen aan de Herenweg in Breukeleveen en één aan de Horndijk in het bestemmingsplan Plassengebied een wijzigingsbevoegdheid wordt opgenomen om de bestemming in een vaste woonbestemming om te zetten.
De commissie REO had negatief geadviseerd over die wijzigingsbevoegdheid met een meerderheid van stemmen van de fracties(!) (Dat is anders dan in de raad waar ieder raadslid een stem heeft red WWK) . Martin Vuyk (VVD) ontstak in woede en betichtte DB van Powerplay. Als u dit doorzet, dan stel ik voor dat we alle commissies maar opheffen. DB zette door en kreeg een meerderheid achter de motie, ondanks dat Emile Bakker (ook DB) afwezig was.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief