WIJDEMEERSE WEBKRANT
Streep door Verdiepingen
Loosdrecht, di 4 november 2008

De minister van VROM heeft een streep gezet door het verdiepingenplan. De bestemmingsplanwijziging is afgewezen.

De strijd over het verdiepingenplan is gestreden. De Minister van VROM, Jacqueline Cramer, heeft besloten dat het verdiepingenplan niet door gaat. Dat meldt een welingelichte bron.

Zij moest een besluit nemen over de wijziging van het bestemmingsplan die nodig was om het verdiepingenplan uit te voeren. Wijdemeren weigerde mee te werken aan het verdiepingenplan. Gedeputeerde Albert Moens besloot daarop dat de provincie de bestemmingsplanprocedure zou uitvoeren.Vorig jaar maart nam de provincie het heft in handen, nadat Wijdemeren met een aanwijzing (dwang) op een zijspoor was gezet. In april van dit jaar werden alle bezwaren tegen het verdiepingenplan door de provincie ongegrond verklaard en kon de procedure verder lopen.

Provincie en AGV: Ongelijk

Zoals normaal de provincie de naast hogere instantie is, waar bezwaar gemaakt kan worden, was dat in dit bijzondere geval de minister van VROM. Op 3 september werd in Den Haag een hoorzitting gewijd aan het verdiepingenplan. Op 8 oktober sprak dijkgraaf Johan de Bondt op de website van AGV de hoop uit dat de minister voor 10 november met (voor het Hoogheemraadschap en de provincie) een positieve uitspraak zou komen. Die hoop is nu door de minister gelogenstraft.

Dossier Verdiepingenplan

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
mist
9 gr.
windkr. 2