WIJDEMEERSE WEBKRANT
Campagne Overstromingen
Wijdemeren, di 4 november 2008

De Wijdemeerders krijgen informatie over de risico's van overstromingen en horen van de gemeente wat zij in dat geval moeten doen.

persbericht

Publiekscampagne Overstromingen van start

De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek start op 3 november a.s. met de publiekscampagne Overstromingen. Inwoners krijgen informatie over de overstromingsrisico's waaraan zij blootstaan en wat zij moeten doen mocht er onverhoopt iets misgaan. Ook ontvangen zij informatie over de voorbereidingen die zij kunnen treffen.

Kans op een overstroming

Het lijkt misschien ver gezocht maar ook binnen de regio Gooi en Vechtstreek is een overstroming mogelijk. Daarom neemt de overheid maatregelen zoals dijkverzwaringen en het plannen van evacuatieroutes. Van de inwoners van Gooi en Vechtstreek verwachten gemeenten dat zij zich voorbereiden op een overstroming.

Droge gebieden

Ook zijn er gebieden die niet onder water komen te staan. Toch moeten daar inwoners rekening houden met de effecten van een overstroming. De stroom valt uit, de riolering functioneert niet en de telefoon werkt niet.

Voorbereiden is het halve werk

Inwoners krijgen via hun gemeente informatie over welke voorbereidingen zij het beste kunnen nemen. Zo wordt inwoners bijvoorbeeld aangeraden een radio op batterijen en een noodvoorraad in huis te hebben. Op alle websites van de gemeenten staat meer informatie over een overstroming en de voorbereidingen daarop.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
mist
9 gr.
windkr. 2