WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dijkgraaf hoopt op VROM
Loosdrecht, wo 8 oktober 2008

Op de website Waterforum verzucht Dijkgraaf Johan de Bondt dat de herindeling van Wijdemeren roet in het eten gooide voor het hoogst noodzakelijke verdiepingenplan.

Als het ministerie van VROM voor 10 november geen positieve beslissing over het verdiepingenplan neemt, dan zijn we uitgespeeld : vreest hij.

Dossier Verdiepingenplan

bericht van Waterforum.net

Het hoogst noodzakelijke baggeren van de Loosdrechtse plassen lijkt na tien jaar voorbereiden maar niet van de grond te komen.

De plassen slibben steeds verder dicht en de ecologische kwaliteit gaat zienderogen achteruit. Hoewel gemeenten, Plassenschap, provincie en waterschap aanvankelijk op één lijn zaten, heeft de gemeentelijke herindeling van 2003 roet in het eten gegooid en is door herschikking binnen de lokale politiek al jarenlang niet meer tot overeenstemming te komen. "Zeer frustrerend allemaal", zo reageert dijkgraaf Johan de Bondt van Amstel, Gooi en Vecht. "Er ligt nu een door de provincie ingediend bestemmingsplan bij VROM waarover vóór 10 november een besluit moet worden genomen. Als dat plan wordt afgekeurd, kunnen wij niets meer doen en moeten wij ons wel terugtrekken. Dan zijn we uitgespeeld " aldus De Bondt.

Lees het hele artikel.

bron
waterforum.net
foto
---
auteur
waterforum.net
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
16 gr.
windkr. 2