WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wdm: Tering naar nering zetten
Loosdrecht, di 4 november 2008

Het college slacht de kip met de gouden eieren, vindt Jacob van der Meulen uit Loosdrecht. Hij heeft geen goed woord over voor de begrotingsvoorstellen.

ingezonden brief

Vandaag het begin van de begrotingsbehandeling voor 2009. Benieuwd waar de volksvertegenwoordigers mee komen. Nog steeds is na zeven jaar !geen sprake van een sluitende begroting met een gezonde reservepositie (Dat laatste misschien ook maar goed want wie weet stond het dan ook in Ijsland).

Bedrijven worden in meerdere opzichten gepakt. Bedrijfs-onroerend goed extra belast met 13 plus % OZB en hier zelfs geen schijn van verrekening afvalheffing want de bedrijven betalen geen afvalheffing omdat zij bedrijfsafval hebben waarvoor niet aan de Wijdemeren maar rechtstreeks aan de verwerker wordt betaald. 20% verhoging toeristenbelasting  en invoering van een forensenheffing, ach het zijn geen inwoners dus het doet geen pijn. Onzin, het product toerisme en recreatie wordt daardoor duurder en de consument  zal door de transparantie van de markt zich afkeren  van het dure Wijdemeren en andere - goedkopere-  oplossingen zoeken.

De voorgestelde verhogingen zijn , zeker in de markt van nu, niet van deze tijd. Hoe zo, slachten van de kip met de gouden eieren? Het bedrijfsleven en de burger zetten in benauwde tijden de tering naar de nering. Waarom Wijdemeren niet? Een bescheiden inflatiecorrectie is op zijn plaats. Niet de exobitante verhogingen die door het College worden voorgesteld. Echt snijden in de uitgaven, geen salamitactiek en niet alleen de inkomsten verhogen.

De doorzichtige verhoging in het verkiezingsjaar 2010 met slechts het inflatiepercentage en daarna gewoon weer 10% plus.  Het is een belediging van de intelligentie van de kiezer. Die zal wel uitmaken wie de afgelopen jaren goed op de portemonnee gepast heeft. Nu  lijkt in elk geval duidelijk dat de zittende coallitie met deze begroting niet de prijs verdient.

Jacob van der Meulen
Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
mist
9 gr.
windkr. 2