WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter slaat Terug
Wijdemeren, za 3 mei 2008

In de Gooi weerlegt Putter, oud-wethouder Co de Kloet, vandaag de opmerkingen, die het college in een reactie maakte over de inhoud van zijn columns.

Co de Kloet noemt, enigszins vertraagd vawege afwezigheid door vakantie, de inhoud van de reactie die het college van B en W op 22 april "een rotstreek waar helemaal niets van klopt". De Kloet had in zijn columns van 19 april , die van 15 april en die van 7 april geen goed woord over voor met name wethouder Wim Lorjé en diens optreden in de zaak van de kleedruimte van de SV 's-Graveland. Het college verklaarde in haar reactie dat Co de Kloet als toenmalig lid van het college medeverantwoordelijk is voor de problemen rond de kleedruimte van de SV 's-Graveland.

De Kloet stelt in het stuk in de Gooi dat hij nooit heeft voorgesteld om de kleedruimte te renoveren, zoals door het huidige college in de reactie wordt geschreven. Hij zegt in de kersverse gemeenteraad van Wijdemeren, direct na de herindeling, te hebben gepleit voor nieuwbouw, maar daarvoor geen meerderheid in de raad voor te heben gekregen.

Joop Glijn, voorzitter van de SV bevestigt de lezing van De Kloet. Hij stelt dat de nieuwbouwplannen al klaar lagen en de sloopvergunning was afgegeven. Het enige wat ontbrak was een krediet van de raad om de nieuwbouw te bekostigen. Bij de SV verkeerde men in de veronderstelling dat dat een formaliteit was. Ook Glijn zegt dat De Kloet nooit heeft gepleit voor renovatie van de kleedruimte. Dat is wel gebeurd, maar door het college dat na het vertrek van De Kloet de scepter zwaaide, aldus Glijn.

Geschiedenis

Hoewel wij niet willen pretenderen dat ons archief volledig is gingen wij toch even op zoek. Echt 100% zeker vinden hoe het zit konden wij niet.

Op 26 juli 2002 stelt het college waarvan Co de Kloet deel uit maakt, bij monde van wethouder sportzaken Bert Nagel, voor om de kleedruimte met noodreparaties bruikbaar te houden voor minstens een jaar, waarna er een oplossing moet komen. Die kwam er nooit, tot wethouder Wim Lorjé voorstelde om de containerbouw van Jan Snel toe te passen.

Een ander voorstel inzake renovatie van de kleedruimte is niet te vinden in ons archief. Als dit het renovatievoorstel is waarover het college in haar reactie spreekt, dan is dat inderdaad gedaan door wethouder Bert Nagel, onder medeverantwoordelijkheid van wethouder van financiën Co de Kloet en heeft het college daarin gelijk.

De Kloet werd op 16 november 2004, twee jaar later, heengezonden door coalitiepartners CDA, DBL en PvdA, daarin gesteund door de VVD, nadat zijn eigen partij DBW tegen de begroting had gestemd.

Dossier SV 's-Graveland

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2