WIJDEMEERSE WEBKRANT
Werkaandeweg bedankt Neef
's-Graveland, do 2 mei 2008

Werkaandeweg.nu bedankt wethouder Wim Neef voor de inzet die hij heeft getoond voor het verkeer in 's-Graveland.

ingezonden bericht

Reactie van werkaandeweg.nu
op het vertrek van wethouder Neef

Via deze weg willen wij Dhr Neef voor zijn inzet bedanken in de afgelopen periode als wethouder van Verkeer in onze gemeente.

Als wethouder van Verkeer hebben wij vaak opbouwende kritiek geuit, maar we vinden het desondanks jammer dat we op deze wijze uitelkaar moeten gaan. Aan de andere kant begrijpen wij goed dat wanneer de gezondheid het niet meer toelaat en er onvoldoende vertrouwen is, dit wellicht de enige oplossing lijkt te zijn.

Als een van de positieve punten van de "periode Neef" zouden wij de de reconstructie van het Noordereinde willen noemen. Deze reconstructie bevat enkele goede elementen die ook reeds door ons eerder zijn aangedragen, waaronder de adviessnelheid van 30 km/h en enkele wegversmallingen. Wij zijn heel erg blij dat de wethouder deze ideeen in het nieuwe plan heeft meegenomen. Uitstekende middelen om een toename van het verkeer te verminderen. Verdere details van het plan moeten ook door ons nog verder worden bestudeerd.

Ook is het duidelijk geworden dat Mevrouw Betske van Henten-Meijer, de fractievoorzitter van het CDA, is voorgedragen als vervangster van Dhr Neef, en dus ook voor de portefeuille verkeer. In de hoedanigheid als fractievoorzitter hebben wij reeds gesprekken gevoerd met Mevrouw van Henten-Meijer en zijn tot de conclusie gekomen dat zij een zeer sterk voorstandster is om de verkeersproblematiek in regionaal verband aan te pakken. Wanneer zij de definitieve vervangster van Dhr Neef zou worden, willen wij haar in deze nieuwe functie veel succes toewensen, en haar uitnodigen voor een concrete dialoog. Van haar vernemen wij graag in detail, wat zij dan precies wil gaan doen aan de verkeersproblematiek in onze gemeente, een probleem waar onlangs vele inwoners op de dorpsavond in Kortenhoef over hebben gesproken, een probleem wat groot en relevant is.

Onlangs is ook op de dorpsavond in de Dobber gesproken door Dhr Neef over wat de gemeente Wijdemeren wel kan doen zonder daarbij de regio te betrekken, zelfstandig en onafhankelijk. Wij zouden de nieuwe wethouder dan ook willen oproepen deze denkwijze te vervolgen, waarbij wij nauwlettend betrokken willen blijven. We hopen dat de nieuwe wethouder van verkeer proactief, en beslissingsbereid zal zijn, en niet te veel achter de gemeente Hilversum aanloopt maar toch ook zelfstandig de mening en standpunten van de inwoners van Wijdemeren naar voren brengt en behartigt.

Ons inziens doet een artikel zoals onlangs gepubliceerd door de Wijdemeerse Webkrant van Dhr. Patrick Kreuning met de titel "Toelichting van de postbode" afbreuk aan de serieusheid en complexiteit van de problematiek. Vele inwoners van onze gemeente ondervinden dagelijks hinder en ervaren de verkeersproblematiek als zeer storend, ongezond en gevaarlijk. Een zeer groot probleem dus waar we de Wijdemeerse Webkrant dan ook bij deze willen vragen de discussie op een goed niveau weer te geven en na te denken alvorens dit soort type artikelen te publiceren. Ons insziens draagt het betreffende artikel niet bij tot een inhoudelijk correcte discussie omtrent de problematiek en we zullen dan ook niet inhoudelijk op dit artikel ingaan.

Mario J.H.Wouters
Namens Stichting: www.werkaandeweg.nu

Naschrift redactie:

Ingezonden brieven worden geplaatst conform de regels die wij daarvoor hanteren. Als de brief niet onfatsoenlijk van karakter is, geen scheldwoorden bevat en niet anoniem is wordt hij in principe geplaatst. Een uitzondering kan zijn dat een onderwerp al in een aantal ingezonden brieven van alle kanten belicht is. In dat geval behoudt de redactie zich (zoals overigens altijd) het recht voor om een ingezonden brief niet te plaatsen.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
15 gr.
windkr. 3