WIJDEMEERSE WEBKRANT
Toelichting van de Postbode
Ankeveen, zo 29 april 2008

Patrick Kreuning uit Ankeveen licht zijn bijdrage aan het debat over het verkeer afgelopen woensdag nader toe.

ingezonden brief

Geachte redactie,

Ik heb gemeld veel bekeuringen in de brievenbussen te steken. Of die voor te hard rijden zijn zou ik niet kunnen zeggen, doorgaans is dat wel de oorzaak, alsmede rijden met te veel drank. Maar ook voor andere misstanden kan men een bekeuring krijgen. Ik weet wel wie wanneer een bekeuring in de bus krijgt, dat zie je duidelijk aan de enveloppe met de paarse strook rechts en de rood-witte band er doorheen. Waarvoor de bekeuringen zijn en hoe hoog, ik zou dat zelf enkel kunnen weten als ik de enveloppes zou openmaken. Als plichtsgetrouwe postbode doe ik dit uiteraard niet. Ik heb mij overigens ook niet volledig uitgesproken gisteravond.

Maar het feit is dat werkaandeweg.nu een hoge borst opzet alsof zij het ei van columbus hebben uitgevonden, zij wijzen met beschuldigende vingers richting wethouder Neef, een ambtenaar die ik al enkele jaartjes ken als een actief en plichtsgetrouw man. Dat men klaagt over verkeersoverlast, prima, maar klagen over te hard rijden en sluipverkeer moet je slechts doen wanneer je zelf foutloos bent. Ik vraag me af hoeveel van de heren van deze actiegroep voor een kleine afstand van zeg 5 km de auto pakken terwijl dit op de fiets ook prima gaat. Ik zag in elk geval na afloop van de avond de heer Wouters weer in zijn auto richting Zuidereinde rijden. Hij beseft dan zelf kennelijk niet dat zijn buren daar last van kunnen hebben. In mijn ogen maken de heren zich zelf belachelijk en ongeloofwaardig.

Eerder op de Doedom website werden berichten van tegenstanders tegen de rondweg gewist en op vragen van tegenstanders kwam geen antwoord, met tot gevolg dat de tegenstanders de moed maar opgaven en niet meer reageerden of mee discussieerden. Waaronder ik dus. De site van werkaandeweg heb ik dan ook niet meer bezocht, het is toch zinloos. De heren hadden het ook over fijnstof etc. Terwijl de heer Wouters mij eerder op de avond nog wist te vertellen dat over een x aantal jaren iedereen op waterstof rijdt. Ik weet, dat is niet de oplossing van het fijnstof van dit moment, dat is ook een van de redenen dat er accijns op de benzine zitten. Maar zou het dan niet zo moeten zijn dat mensen die uit principe geen auto besturen maar alles op de fiets doen, zoals ik, daarvoor een vergoeding zouden moeten krijgen? Voor het inademen van de uitlaatgassen en het fijnstof van de automobilisten? Tot nog toe merk ik enkel dat ik de benzine accijns niet hoef te betalen, tenzij ik die ene keer door nood gedwongen of door te verre afstanden met de bus ga.

Ik wens de heren van werk aan de weg veel wijsheid, maar laten ze eerst naar hun eigen gedrag kijken. Tegen wethouder Neef wil ik zeggen, we hebben altijd fijn kunnen praten, u was ook bereid het openingswoord te verrichten tijdens het eerste schoolschaaktoernooi, persoonlijk vind ik het verdomd jammer dat u de politiek verlaat, ook al stem ik op een andere partij.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2