WIJDEMEERSE WEBKRANT
Neef treedt af per 1 juli
Wijdemeren, za 26 april 2008

Wethouder Wim Neef treedt per 1 juli om gezondheidsredenen af. Dat meldt de Gooi en Eemlander op haar website.

Het aftreden staat op zichzelf. Daarnaast speelt echter mogelijk ook een kwestie met een financiële transactie die het bedrijf van wethouder Neef, Anrosi, heeft gedaan. Op de bankrekening van Anrosi werd per abuis bijna € 60.000 uit Frankrijk overgemaakt, die bedoeld was voor een inwomer van Kortenhoef. Dat geld werd door de wethouder apart gezet, omdat het hem niet duidelijk was waar het vandaan kwam. Op advies van zijn bank en zijn advocaat wachtte hij op een meilding van de eigenaar van het geld.

Nadat die zich een jaar later gemeld had, stortte hij het geld terug, aldus de wethouder. De eigenaar van het geld betwist dat iets. Hij stelt dat de wethouder in eerste instantie ontkende het geld te hebben ontvangen, maar een week later, nadat Neef het onderzocht had, toe gaf het ontvangen te hebben en het toen terug stortte.

Geen enkel verband

Wethouder Wim Neef en burgemeester Don Bijl verklaren beiden dat er geen enkel verband bestaat tussen het vervroegde vertrek van de wethouder en de transactie die zijn bedrijf deed. Maandag worden de fractievoorzitters door burgemeester Don Bijl ingelicht. Komende dinsdag zal naar buiten worden getreden en uitleg worden gegeven over het aftreden van de wethouder. De wethouder stelt dat het hier ten aanzien van het geld om een privékwestie gaat, die niets te maken heeft met zijn functioneren resp. aftreden als wethouder.

Voigt: Roddels

De kwestie van de transactie was de afgelopen periode aanleiding tot rondzingende verhalen in Wijdemeren, die ook de redacties van de lokale bladen en de WWK bereikten, naast vele anderen. René Voigt (DBW) had de verhalen in het dorp ook vernomen en er daarom bij burgemeester Don Bijl op aangedrongen om duidelijkheid te verschaffen. Hij laat volledig in het midden of de wethouder iets zou hebben gedaan dat laakbaar is. Wat dat betreft wacht hij op de toelichting van burgemeester Don Bijl op de kwestie. Pas daarna zal hij al dan niet een politiek oordeel vellen.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
17 gr.
windkr. 2