WIJDEMEERSE WEBKRANT
Van Henten volgt Neef op
Wijdemeren, di 29 april 2008

Wethouder Wim Neef besloot gisteren om per 1 mei af te treden. Hij wordt opgevolgd door CDA-fractievoorzitter Betske van Henten.

Update 29-4-2008, 21:10: Derde persbericht toegevoegd.

De drie persberichten hieronder zijn allen van dinsdag 29 april in chronologische volrgorde.

persbericht

Wethouder Neef eerder weg

Wim Neef heeft besloten om zijn vertrek als wethouder van de gemeente Wijdemeren te vervroegen. In plaats van 1 juli, vertrekt hij op 1 mei.

Neef besloot dit gisterenavond, nadat hij had geconstateerd dat er geen unaniem vertrouwen in hem bestond bij de politieke partijen. De fractievoorzitters Dorpsbelangen Loosdrecht en Dorpsbelangen Wijdemeren gingen gisterenavond niet akkoord met de conclusies van een onderzoek dat door burgemeester Bijl en gemeentesecretaris Visser was verricht naar aanleiding van beschuldigingen aan het adres van Neef. Het college en de fractievoorzitters van CDA, PvdA, VVD en GroenLinks konden zich wel vinden in die conclusies. Neef zegt met zijn vervroegde vertrek eventuele schade voor de gemeente te willen voorkomen.

Integriteit

Zaterdag verscheen in de pers een verhaal waarin Neef in verband werd gebracht met een betaling vanuit het buitenland op zijn rekening. Neef heeft op advies van zijn advocaat en zijn bank dit bedrag op zijn rekening geparkeerd, totdat de juiste ontvanger bekend werd. Toen dit na een jaar gebeurde, heeft hij het volledige bedrag teruggestort. Burgemeester Bijl is hierover op 20 februari jongstleden door wethouder Neef ge ï nformeerd. Hij heeft geconcludeerd dat de belangen van de gemeente en de integriteit van de wethouder niet in het geding waren.

Aftreden

Begin april heeft wethouder Neef in kleine kring aangegeven per 1 juli aanstaande te willen aftreden. Aanleiding zijn gezondheidsredenen, en ook wil hij zich oriënteren op een andere baan. Sinds december 2007 volgt hij daarom een begeleidingstraject bij een extern bureau.


persbericht

CDA Wijdemeren draagt Betske van Henten voor als wethouderskandidaat

Het CDA Wijdemeren draagt mevrouw drs. B.R. (Betske) van Henten-Meijer voor als kandidaat voor de opengevallen wethouderspost van Wim Neef. Betske van Henten (43) is meer dan 10 jaar gemeenteraadslid geweest voor het CDA, aanvankelijk in de gemeente Loosdrecht, daarna als fractievoorzitter in de samengevoegde gemeente Wijdemeren. Van Henten studeerde politicologie en bestuurkunde. Zij is getrouwd en heeft drie kinderen.

De installatie zal naar verwachting plaatsvinden tijdens de raadsvergadering van juni.


persbericht

Geen verband SV 's-Graveland met aftreden Neef

In de Gooi- en Eemlander van zaterdag 26 april jongstleden is gesuggereerd dat er een verband zou kunnen bestaan tussen SV 's-Graveland en het bedrag dat op de rekening van voormalig wethouder Neef is gestort en daarmee met de gemeente.

Zowel de voorzitter van de SV 's-Graveland als de burgemeester van Wijdemeren hechten eraan te verklaren dat dit verband niet bestaat.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2