WIJDEMEERSE WEBKRANT
JagthuisFestival 2008
Horstermeer, zo 4 mei 2008

Op 23, 24 en 25 mei vindt alweer het vierde JagthuisFestival plaats. Dit jaar is gekozen voor muziek waarin de altviool een prominente plaats inneemt.

persbericht

JagthuisFestival 2008: Renaissance van de altviool

Op 23, 24 en 25 mei vindt alweer het vierde JagthuisFestival plaats. Dit jaar is gekozen voor muziek waarin de altviool een prominente plaats inneemt.

Waarom? Omdat de altviool zo'n droeve, melancholische klank heeft, maar ook omdat misschien daardoor er zoveel mooie muziek voor is geschreven. Het programma van het JagthuisFestival is opgebouwd rond drie thema's. Op vrijdag is dat "1, 2, 3... 4 altviolen". Ja, er komen vier altviolisten: samen het Amsterdam Viola Quartet. In composities uit verleden en heden laten zij de verschillende klankkleuren van de altviool horen. Werk van vóór de 20 e eeuw is te horen in composities van J.S.Bach, Telemann en Fauré. Daarnaast klinkt de altviool in originele altvioolcomposities van o.a. Hindemith, Bowen en Horsthuis. Er worden solowerken gespeeld, duo's (van Bartok), werken voor drie en voor vier altviolen en er staat zelfs een werk op het programma voor nul altviolen...

Sinds de oprichting in 1999 van het Amsterdam Viola Quartet heeft dit bijzondere ensemble veel optredens verzorgd op diverse podia. Het kwartet doorbreekt de traditionele sfeer door middel van een bijzondere presentatie en ongewone programmering. Naast de grote muzikale kwaliteiten van de vier musici vallen hun flexibiliteit en theatrale gaven op. Met veel succes treden zij op in binnen- en buitenland, waaronder Marokko, Tsjechië, Oostenrijk, Cyprus. Naast oprichtster Esther Apituley spelen in het kwartet Ernst Grapperhaus, Mieke Honingh en Rogier van der Tak.

Het volledige programma van zowel vrijdag 23 mei als de andere dagen is te lezen op de website: www.jagthuis.nl . We kunnen u ook een flyer toesturen (tel. 0294-252609). Kaarten voor het JagthuisFestival zijn te bestellen door een e-mail te sturen aan stal at jagthuis.nl met daarin de vermelding van het aantal kaarten voor de gewenste datum. Tegelijkertijd kan het bedrag overgemaakt worden op ABN-Amro 43.46.94.541 t.n.v. Stichting Het Jagthuis Kamermuziek te Nederhorst den Berg. De kaarten liggen dan voor aanvang van het concert gereed. Het concert op 23 mei begint om 20.15 uur in Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2