WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter over Kleedruimte
Kortenhoef, ma 7 april 2008

Putter zet de geschiedenis rond de kleedruimte van de SV 's-Graveland op een rijtje en komt tot een treurige conclusie.

Dossier SV 's-Graveland

ingezonden bericht

Voetbal

Treurigheid troef. Nog steeds is er geen voldragen plan voor een kleedruimte voor de bloeiende en groeiende voetbal club 's-Graveland. En aan die treurigheid lijkt voorlopig geen einde te komen, zodat ernstige problemen in het verschiet liggen. Is er voor 1 mei geen oplossing gevonden, dan loopt de boel in het honderd en daar is niemand bij gebaat.

Ik heb me al eens eerder afgevraagd; waarom hult de gemeente Wijdemeren zich zo hardnekkig in onwrikbare maar ook onhaalbare standpunten. Waarom maakt de verantwoordelijke wethouder toch steeds maar weer van die onhandige opmerkingen, laatst nog over de werkzaamheden van vrijwilligers. Wat is er toch aan de hand?

De zaak lijkt voor mensen die gewend zijn om na te denken nogal duidelijk. De gemeente bezit een kleedaccommodatie, die in elkaar dreig te storten en dient dus voor een nieuwe te zorgen. Dat kost geld, maar dat is nou eenmaal niet anders. De kleedruimte moet voldoen aan bepaalde normen en men dient rekening te houden met de huidige grootte van de club en zeker ook met de toekomst.

Wat gebeurt er dan. Eindeloos gezeur over een maximum bedrag dat de gemeente zelf heeft verzonnen, een voorstel voor een gebouw dat vijf jaar meekan en niet voldoet en nu het laatste nieuws, de aanstelling van bemiddelaars die moeten bemiddelen in, de hemel mag weten wat.

Maar wat is dat voor een beleid? Dat lijkt toch nergens op. De gemeente als eigenaar van de puinhoop, die nu nog kleedruimte heet, dient toch zijn verantwoordelijkheid te nemen. En niet met allerlei idiote verhalen de zaak maar op te rekken.

Het blijkt dat je op de gemeenteraad ook al geen beroep meer kan doen. Die mekkert mee in slaapverwekkende verhalen en is met geen stok tot actie te porren.En waar moet je als slachtoffer dan nog naartoe?

In een ingezonden brief in o.a. de Wie Wat Waar en de WWK verwoordt Sander de Leeuw, vrijwilliger van SV 's-Graveland het m.i. buitengewoon helder: "Wethouder Lorjé, laat ons als vrijwilligers nou maar gewoon de club draaiende houden en bekommert u zich vooral om uw eigen werk. Dat werk bestaat o.a. uit het zorgen voor een fatsoenlijke kleedaccommodatie voor onze 450 leden.

De discussie loopt al te lang, maar uiteindelijk gaat het nog steeds om de gemeente als verhuurder die weigert z'n vervallen accommodatie te vervangen door een redelijk en duurzaam alternatief."

Beter kun je het niet zeggen.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
9 gr.
windkr. 4