WIJDEMEERSE WEBKRANT
Teleurgestelde Vrijwilliger
's-Graveland, zo 30 maart 2008

Sander de Leeuw is vrijwilliger bij de SV 's-Graveland. Hij aanschouwde de desinteresse van de Wijdemeerse politiek inzake de kleedruimte.

Dossier SV 's-Graveland

ingezonden brief

Vol gruwel volg ik als vrijwilliger binnen de SV 's-Graveland al veel te lang de aanpak van de gemeente rondom hun kleedkamers. Ik schrijf bewust hun kleedkamers, want laten we niet vergeten dat deze verwaarloosde ruimtes nog steeds eigendom zijn van de gemeente en verhuurd worden aan onze club, de SV 's-Graveland.

Tijdens de commissievergadering Maatschappelijke Zaken van 10 december jongstleden aanschouwde ik als toeschouwer de desinteresse van sommige politici omtrent deze zaak. Een dame van Groen Links die roept dat "die mensen toch ook lekker kunnen gaan wandelen in plaats van voetballen". Een heer van de VVD die achteloos roept dat € 330.000 het maximum is, zonder ook maar enigszins in te gaan op de feiten. Woede en plaatsvervangende schaamte vochten in mijn hoofd om plaats nummer één.

Positieve uitzonderingen vormden de heren Krook (DBL), Steenvoorden (PvdA) en Voigt (DBW), die vonden dat de zaak verder moest worden uitgezocht en ook het bouwplan van onze club serieuze aandacht verdiende. Het CDA bedreef in ieder geval ook echte politiek door te stemmen voor het bedrag van € 330.000 "mits dat bedrag voldoende is voor een duurzaam alternatief dat aan de normen van de KNVB voldoet". Een politiek correcte opmerking, want dat was immers wat wethouder Lorjé beloofde. Inmiddels is aangetoond dat het plan van de heer Lorjé (een plan met prefab units van de firma Jan Snel) niet duurzaam is en niet aan de normen van de KNVB voldoet, dus het lijkt me dat het CDA haar stemming moet heroverwegen.

Vorige week zaterdag kromden helemaal mijn tenen toen ik in de Gooi en Eemlander las dat de heer Lorjé toch eigenlijk vindt dat onze SV niet veel zelf doet en hierin een voorbeeld moet nemen aan andere verenigingen. Op zo'n moment vraag ik mij af of het de heer Lorjé bekend is dat:

  • de s.v. 's-Graveland zelf, en voor eigen rekening, het clubhuis gebouwd heeft en vanaf het allereerste begin alle kosten daarvan voor haar rekening neemt;
  • alle 15 lichtmasten, plus de honderden meters kabel, op het sportcomplex door de s.v. 's-Graveland zelf betaald zijn;
  • de s.v. 's-Graveland zelf het dagelijkse, reguliere onderhoud van de velden verricht
  • het onderhoud aan de groenvoorziening rond velden en parkeerplaats sinds 2 jaar door de s.v. 's-Graveland uitgevoerd wordt (omdat er opeens niemand meer namens de gemeente langs kwam);
  • de s.v.'s-Graveland zelf en op eigen kosten het huidige trainingsveld heeft aangelegd, nadat ze de pacht van het voormalige weiland kon overnemen;
  • als er de laatste jaren al iets aan de kleedaccommodatie gedaan is, deze werkzaamheden steeds door de club zelf zijn uitgevoerd?

Wethouder Lorjé, laat ons als vrijwilligers nu maar gewoon de club draaiende houden en bekommert u zich vooral om uw eigen werk. Dat werk bestaat onder andere uit het zorgen voor een fatsoenlijke kleedaccommodatie voor onze 450 leden. De discussie loopt al te lang, maar uiteindelijk gaat het nog steeds om de gemeente als verhuurder die weigert z'n vervallen accommodatie te vervangen door een redelijk en duurzaam alternatief.

Wethouder Lorjé, toon zelfwerkzaamheid, schuif uw verantwoordelijkheid dus niet af op bemiddelaars en zorg na ruim acht jaar vertraging voor een goede oplossing voor onze vereniging!

Sander de Leeuw
Vrijwilliger SV 's-Graveland

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
12 gr.
windkr. 4