WIJDEMEERSE WEBKRANT
Politie moet gaan flitsen
Nederhorst den Berg , zo 30 maart 2008

Op de Vreelandseweg is nu echt begonnen met de aanleg van de rotonde bij Nederhorst. De weggebruikers rijden veel te hard.

De uitvoerder van wegenbouwbedrijf Heijmans, die de rotonde aanlegt, heeft de hulp van de politie ingeroepen. Het passerende verkeer mag maximaal vijtig kilometer per uur rijden. De werkelijkheid is anders, stond vrijdag in de G&E. De auto's en trucks rijden langs met snelheden van tachtig, negentig of zelfs honderd kilometer, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan voor de wegwerkers.

Scherp controleren

De opdrachtgever van Heijmans, de provincie Noord-Holland, steunt het plan om de politie scherp te laten controleren op snelheid. Een wegwerker is heilig volgens de provincie. Ook elders is de provincie dit soort problemen tegengekomen. Daar zijn direct door de politie achter elkaar achthonderd bonnen uitgeschreven.

Flessenhals

In september moet de turborotonde met twee stroken klaar zijn. Komende week wordt een slinger aangelegd om het verkeer om de plek te leiden waar de rotonde moet komen. Dan wordt de maximumsnelheid nog verder verlaagd naar dertig kilometer per uur. Op 1 juni gaat de Gabriëlweg richting Nederhorst dicht, waardoor de verkeersdruk op de Gooilandseweg, Ankeveen en Kortenhoef flink zal toenemen.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
12 gr.
windkr. 4