WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verkeersoverlast Ter Sype?
Nieuw Loosdrecht , zo 30 maart 2008

In de Nieuwsster van afgelopen week werd aangevoerd dat nieuwbouw op Ter Sype verkeersoverlast zal geven en dat daarom de startbaan niet gedraaid moet worden.

In een stuk van de hand van Frits Ham voert Sjoerd Seckel aan dat de startbaan van vliegveld Hilversum niet gedraaid en verhard moet worden, omdat daarmee de weg wordt vrijgemaakt voor de bouw van ruim vijfhonderd woningen op Ter Sype, met als gevolg overlast van auto's in Nieuw Loosdrecht.

Advies aan Minister

Sjoerd Seckel is namens de bwonersvereniging Hallinckveld lid van de commissie 28 luchtvaartterrein Hilversum. In die hoedanigheid adviseert hij mede de minister van Verkeer en Waterstaat over ontwikkeling op vliegveld Hilversum. Er is een onderzoek uitgevoerd naar de milieugevolgen van het draaien van de startbaan. Conclusie: Het geluid in Wijdemeren vermindert, maar de hoeveelheid auto's als gevolg van de bouw van circa zeshonderd woningen, neemt toe. Seckel denkt dat de overlast van de auto's vele malen erger zal zijn dan van het huidige vliegverkeer. Hij wil graag reacties horen, ook van Wijdemeerders die niet behoren tot zijn bestaande contacten in zijn wijk. Het emailadres van Sjoerd Seckel is seckel at regi.nl.

Krimp van Bevolking

In een naschrift werpt Frits Ham de vraag op, of er wel behoefte is aan zoveel nieuwe woningen. Volgens hem is er sprake van geringe bevolkingsgroei, of zelfs -krimp. De bouw van Ter Sype zal zorgen voor meer dan duizend auto's erbij, die problemen gaan geven in de ruime omgeving van Ter Sype.

Dossier Ter Sype

bron
Nieuwsster
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
12 gr.
windkr. 4