WIJDEMEERSE WEBKRANT
Rotonde: komt hij, of niet?
Nederhorst den Berg , ma 6 augustus 2007

Begin juli leek het of er begonnen werd met de aanleg van de turborotonde in de N201 bij Nederhorst den Berg. Dat leek maar even zo.

Onvoorziene omstandigheden

De waarschuwingsborden stonden er al begin juli. "Verkeershinder van juli 2007 tot juli 2008" :stond er op een bord. Er was al wat materiaal aangevoerd en er zouden zandhopen aangevoerd worden om de grond voor te belasten en in te laten klinken. Dat zag er hoopvol uit.

Het is nu begin augustus, een maand later. Het bord is weer weg. Het zand werd nooit gestort. Er is geen enkel teken dat erop wijst dat het fietspad verlegd wordt, of dat er een rotonde aangelegd wordt tussen juli 2007 en juli 2008.

Het blijkt dat er volgens de provincie onvoorziene, niet nader gedefiniëerde, omstandigheden zijn opgetreden die vertraging in het project heeft opgeleverd. De provincie heeft daarover niet gecommuniceerd, maar wil dat wel gaan doen als er nieuwe plannen zijn.

Communicatie Noord-Holland hapert

Communicatie over wegen en wegenonderhoud is niet de sterkste kant van de provincie Noord-Holland zoals eerder bleek. Eind oktober begin november 2005 sloot de provincie de Bloklaan tussen Loosdrecht en Loenen onaangekondigd tien dagen af. Wijdemeren was daarover zeer boos.

In november 2006 was het weer raak. Op borden van de provincie stond dat de Bloklaan op 15 november afgesloten zou zijn. Dat was hij niet. Op de website van de provincie stond dat hij op 29 november afgesloten zou zijn. De borden werden echter niet aangepast. Forensen in de richting van Breukelen stonden op 29 november 's morgens voor een afgesloten weg, Zij moesten daardoor terug en een flink stuk omrijden.

Op 3 februari 2006 moest wethouder Wim Neef van een journalist horen dat de provincie in juli/augustus van vorig jaar de rotonde in de N201 ging aanleggen. De wethouder voelde zich compleet overvallen door het bericht. Hij verwachtte veel problemen met sluipverkeer.

Andere projecten


23 janauri 2006. Feest! Augustus 2007. Oorverdovende stilte.

Hoe zou het toch zijn met dat project om de Loodijk bij De Molen in Ankeveen op palen te zetten? Een feestelijke aftrap door minister Dekker op 23 januari 2006. In 2007 zou de klus geklaard zijn. Op 8 december van vorig jaar kwam naar buiten dat de provincie een rekenfout had gemaakt. Het project was te duur en werd uitgesteld. Tijdens de dorpsavond in Ankeveen op 28 september vorig jaar bleek dat het gemeentebestuur van Wijdemeren volledig in het duister tastte over de plannen en de planning van de provincie en de eventuele aanleg van een rotonde op de N236 bij Ankeveen.

Hoe dan ook, ook daar geen enkel teken dat erop wijst dat er ook maar een kinderschepje de grond in gaat....

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
28 gr.
windkr. 2