Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Provincie plaatst Rotonde

Wijdemeren, 3 februari 2006

Zonder overleg heeft de provincie Noord-Holland besloten om op de Vreelandseweg bij Nederhorst een rotonde te plaatsen. De weg is komende zomer een tijd dicht.

Nog deze zomer legt de provincie een z.g. turborotonde aan op de afslag Nederhorst den Berg van de Vreelandseweg. Het kruispunt is gevaarlijk. Er gebeuren regelmatig ongevallen. De snelheid ter plaatse moet worden teruggebracht tot 30 km/u.

Wethouder Wim Neef is compleet overvallen door het bericht. Hij wist niets van de plannen tot Simone Stevens van de G&E hem ermee confronteerde. Hij is helemaal niet blij met de provinciale plannen. Met name verwacht hij grote problemen tijdens de aanleg in juli, augustus. Ook denkt hij dat er zich veel sluipverkeer door de kernen van Nederhorst, Ankeveen, Kortenhoef, 's-Graveland en Loosdrecht gaat wurmen. "Dat is verschrikkelijk, dat is een ramp!" :was dan ook zijn reactie.

Slechte ervaringen met de Provincie

De ervaringen met de provincie, afspraken over wegonderhoud en afsluitingen en de bijbehorende bebording zijn bedroevend te noemen. De Bloklaan, ook een doorgaande weg, werd afgelopen jaar afgesloten zonder aankondiging en was open zonder aankondiging door de provincie. Er stond bebording, maar die gaf nooit aan wat er echt aan de hand was, waardoor velen moesten omdraaien en kilometers om rijden. Het gemeentebeustuur van Wijdemeren kon klagen bij de provincie wat het wilde. Er werd niet op gereageerd.

Wethouder Wim Neef is bang dat zich weer dergelijke taferelen gaan afspelen, maar nu op de zeer drukke Vreelandseweg tussen de A2 en Hilversum.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht