Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Provincie: Lak aan Wijdemeren

Loosdrecht, 14 november 2005

Morgen is het weer raak. De provincie sluit de N403/Bloklaam af zonder borden te plaatsen en zonder aankondiging. Hardleers en weinig publieksvriendelijk.

"Van 26 oktober tot 3 november was de Bloklaan in Loosdrecht onverwacht geheel afgesloten. Ook voor de gemeente kwam dit volkomen onverwacht. De provincie reageerde te traag. " : dat schreven wij op 7 november. De gemeente protesteerde bij de provincie. Ook vroeg de gemeente aan de provincie om haar excuses aan te bieden aan de inwoners van Wijdemeren.


De vlag ging uit toen Loosdrecht bij Noord-Holland kwam en de gedeputeerde feestelijk bovenstaand bord kwam plaatsen op de provinciegrens.

De N403/Bloklaan tussen Loenen en Loosdrecht.

Welnu, in plaats van ruim op tijd te adverteren, borden te plaatsen en excuses aan te bieden, kiest de provincie er voor om de weg morgen weer onaangekondigd dicht te gooien. Het ongenoegen van het gemeentebestuur maakt weinig indruk in Haarlem.

Persbericht

N403/Bloklaan in Loosdrecht op dinsdag 15 november afgesloten

Op dinsdag 15 november sluit de provincie wederom de N403-Bloklaan in Loosdrecht af voor het aanbrengen van belijning. Bij droog weer duurt de afsluiting één dag. Dit heeft de provincie vrijdag 11 november jl. aan de gemeente gemeld. De gemeente heeft hen uitdrukkelijk verzocht zo spoedig mogelijk borden te plaatsen om het verkeer op deze afsluiting te attenderen. Tot op heden zijn deze borden niet geplaatst. De provincie heeft toegezegd alles in het werk te stellen de borden nog op maandag 14 november te plaatsen.

De gemeente heeft vanochtend bij de provincie aangeven dat een afsluiting van de Bloklaan op zo'n korte termijn niet acceptabel is. De provincie laat de werkzaamheden wèl doorgaan omdat uitstel tot gevolg kan hebben dat het aanbrengen van de belijning niet meer mogelijk is voor de winter. Helaas is het niet meer mogelijk inwoners op een behoorlijke manier over deze afsluiting te informeren. De gemeente betreurt deze gebrekkige communicatie van de provincie en wil hierover met de provincie in overleg.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind Naar volgende bericht