WIJDEMEERSE WEBKRANT
Boeketje Begrotingen
Wijdemeren, 3 november 2006

Even grasduinen in het onvolprezen archief van de WWK, op zoek naar eerdere begrotingsbehandelingen en de toen ingenomen standpunten.

Hieronder het boeketje dat wij voor u plukten.

2003

De eerste begrotingsbehandeling in het duale stelsel in 2003 ging met enig feestgedruis gepaard. Voor de toehoorders werd die echter een uitputtingsslag. Men moest nog wennen. Het college, met wethouder Financiën Co de Kloet, stelde voor om de OZB met 23% te verhogen. De VVD bij monde van (nu-wethouder) Wim Lorjé wilde niet aan die verhoging en stelde drastische bezuinigingen voor op personeel en leerlingenvervoer. Na twee dagen debatteren kwam men, tegen de zin van De Kloet, uit op een OZB stijging van 17,5%, omdat ook het CDA druk op een verlaging zette.

2004

De begrotingsbehandeling van 2004 was ook die waar coalitiepartij DBW tegen de collegevoorstellen stemde, hetgeen leidde tot de uitzetting van wethouder Co de Kloet en zijn partij uit de coalitie.

In 2004 blikt de VVD in een ingezonden stuk terug op de begrotingsbehandeling. Korting van het gemeentefonds met 425.000 euro (nu 450.000 euro) en een OZB stijging van 11% (nu ook) was tegen het zere been van de VVD. Men had ertegen gestreden, flinke bezuinigingen voorgesteld, maar het college wilde niet luisteren.

2005

Vorig jaar verliepen de Algemene beschouwingen vrij rustig. Dit dankzij het feit dat DBL de motie van wantrouwen tegen PvdA wethouder Ties Hagen de dag ervoor had ingetrokken. De begroting werd zonder al te veel problemen aangenomen. De VVD pleitte voor een absolute personeelsstop en stelde voor om de begroting met een kaasschaaf van 1% te verlagen. D66 en GL steunden dat laatste voorstel, maar de coalitie hield het tegen, evenals de personeelsstop die door DBW, D66 en GL gesteund werd.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann