Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Herkansing Najade?

Loosdrecht, 12 augustus 2005

De bouw van tien appartementen, het Najade-plan, aan de Oud-Loosdrechtsedijk strandde bij de Raad van State. De gemeente wil de casco's slopen. Er is nu een aangepaste bouwaanvraag ingediend.


Zo staan de casco's van Najade er al twee jaar bij.

In de Gooi staat dat het plan voor de tien hotelappartementen is aangepast. Drie appartementen maken in de bouwaanvraag plaats voor een parkeerterrein. Verder krijgen de resterende zeven appartementen de beschikking over tien ligplaatsen. Met de aangepaste plannen hopen de indieners aansluiting te realiseren bij het naastgelegen restaurant Fitou. Het ontbreken van de relatie tussen de hotelappartementen en de horeca was in maart 2004 de oorzaak van het stranden van de plannen voor de Raad van State.

Na het besluit van de RvS werd de bouw stilgelegd, met als gevolg dat er nu al twee jaar een aantal ontsierende betonnen casco's op de bouwplaats staan. De gemeente besloot indertijd bestuursdwang toe te passen, een ander woord voor slopen. Dat voornemen bestaat nog steeds.

In de krant zegt burgemeester Don Bijl dat de nieuwe aanvraag getoetst wordt aan het bestemmingsplan en de regelgeving. Komt deze niet door de toets, dan worden de casco's alsnog gesloopt.

De eigendom van het Najadecomplex is omgeven met onduidelijke en wisselende constructies, zoals in het verleden in de pers te lezen was.

Zie ookin het archief:

Rechter tikt Wdm op vingers
19-3-2004
Najade: Zuivere Koffie? 6-4-2004
Aanschrijving Najade 15-4-2005 Mistig Steekspel Najade 10-2-2005
Najade: Exit? 25-3-2004 Beroep Najade 27-4-2004
Restaurant Najade weer open
8-10-2004
Bezwaren Najade verdwenen
9-11-2004

De wekelijkse nieuwsbrief Regen Zwaar bewolkt Matige wind 16º Naar volgende bericht