Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bezwaren Najade verdwenen

Oud-Loosdrecht, 9 november 2004. De gemeente stond gisteren bij de Raad van State tegenover enkele eigenaren van de half voltooide betonnen casco's bij Najade. Tot verbazing van de gemeente waren de bezwaren van de buren tegen de bouw van de appartementen verdwenen.

Wat vooraf ging

Op 27 januari van dit jaar verleende het college van B&W een bouwvergunning voor 14 hotelappartementen bij Najade. Half maart sprak de rechter, gehoord de bezwaren van o.a. De Uitkijk, uit dat de afgegeven bouwvergunning ongeldig was. In april startten de toekomstige eigenaren van de appartementen op hun beurt een procedure om de bouw wel mogelijk te maken. Op 23 september trok het college de bouwvergunning in, nadat de commissie bezwaarschriften had geconcludeerd dat de appartementen permanent bewoond zouden worden, hetgeen niet toegestaan is volgens het bestemmingsplan.

Raad van State gisteren

Gisteren stond de gemeente bij de Raad van State tegenover enkele eigenaren die de bouwstop aanvochten. Tijdens de zitting bleek dat de buurman, Jacob van der Meulen van De Uitkijk, zijn bezwaren had laten varen nadat Najade in oktober werd overgenomen door de familie Fitouri, de voormalige eigenaren van het bekende Loenense restaurant Tante Koosje.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil5 Naar volgende bericht