WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jaarrekening 2015 net op Tijd
Wijdemeren, zo 2 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Donderdagavond gaf de raad van Wijdemeren een klap op de goedkeuring van de jaarrekening 2015, die op 1 oktober ingeleverd moesten zijn bij de Provincie.

Tekort aan ambtenaren?

De vertraging in het krijgen van een goedkeurende verklaring van de accountant leverde de afgelopen tijd behoorlijk wat discussie op. Wethouder Joep Frijdal verliet het college om wat anders te gaan doen, toen bleek dat er enorme achterstanden waren, die geweten werden aan het tekort aan ambtenaren in Wijdemeren. Ook zou de vertraging liggen aan de overbelasting van accountants vanwege de overheveling van het complete sociale domein van het rijk naar de gemeenten op 1 januari van dit jaar onder leiding van PvdA staatssecretaris Martin van Rijn.

Kunst en vliegwerk


Robby Israel (VVD)
Voorzitter auditcommissie.

Get Zagt (DLP),
spaargeld naar de burger.

Jan Willem Nienhuis (CDA),
mooi resultaat!

Met kunst en vliegwerk en inhuur is het dan toch gelukt om de jaarrekening goedgekeurd te krijgen, zij het met een beperkte goedkeuring op een post van 1,8 miljoen euro. De auditcommissie onder voorzitterschap van Robby Israel (VVD) had er echter voldoende vertrouwen in om te adviseren om de jaarrekening 2015 goed te keuren. De algemene reserve kende een dip in 2013, toen er nog maar 3,8 miljoen euro in zat, nadat die in 2010 nog 7 miljoen grot was. Eind 2015 was de reserve weer aangegroeid tot 6,1 miljoen, hetgeen Jan Willem Nienhuis (CDA) tevreden stemde. Gert Zagt (DLP) had liever gezien dat de algemene reserve lager was gebleven en dat de Wijdemeerse burger zijn eigen spaarsaldo met dat geld had kunnen spekken.

Alle ambitie laten varen

René Voigt (DB) had wel degelijk kritiek op het college, maar hield die achter de kaken, om geen aanleiding te geven tot te hoge ambities, die door Deloitte en de provincie dan uitgelegd worden als een bewijs van onvoldoende bestuurskracht met een fusie tot gevolg. En die fusie, die wil DB niet.


Stan Poels (PvdA/GL),
1000 bomen verdwenen.


René Voigt (DB),
Ik zeg niets, het zou op ambitie kunnen lijken.

2500 bomen geveld

Stan Poels (GL/PvdA) schrok van de stijging van het aantal mensen in de bijstand en van het verdwijnen van duizend bomen in vier jaar. Wethouder Theo Reijn legde uit dat Wijdemeren voor iedere honderd gekapte bomen er 60 terug plant, omdat er geen geld voor meer bomen is. (Een snel rekensommetje leert dan dat er 2.500 bomen geveld zijn en er 1.500 zijn teruggeplant, waardoor er netto 1000 zijn verdwenen.) Voor Stan Poels was dit aanleiding om vast aan te kondigen dat hij terug zal komen op dit bomenverlies.

Lees ook:

17052016 Tekort aan Ambtenaren?
31052016 Inhaalslag 31 mei
07072016 80 Procent mist Deadline..
08072016 Chaotische Raad
02102016 Jaarrekening 2015 net op Tijd

bron
Div.
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief