WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Week Palliatieve Zorg 9-13 okt.
RegioGV, ma 3 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek organiseert een Week van de palliatieve zorg met verschillende activiteiten van 9 t/m 13 oktober.

persbericht

Internationale Dag van de palliatieve Zorg 2016
Week van de Palliatieve Zorg 9 t/m 13 oktober in het Gooi en Vechtstreek

Het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek, een samenwerkingsverband van zorgorganisaties op het gebied van palliatieve zorg, organiseert samen met Inovum, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ), Hospice Kajan en C’est La Vie-Huis een Week van de palliatieve zorg met verschillende activiteiten. Palliatieve zorg is zorg die je krijgt als je niet meer lang te leven hebt. De zorg is dan niet meer gericht op genezing maar op een zo goed mogelijke kwaliteit van leven.

Hospice Kajan

De week opent op zondag 9 oktober met een open huis in Hospice Kajan. Naast een rondleiding in het pas gerenoveerde pand, kunt u luisteren naar schrijfster Korine van Veldhuijsen over haar nieuwe boek “Hoe overleef ik mijn dood’, een serie interviews met mensen uit allerlei hoeken van de samenleving. Hoe kijken zij tegen de dood aan? Toegang gratis. Hospice Kajan, Hilversum 13.30 – 17.00 uur www.hospicekajan.nl

Filmtheater Hilversum

Op maandag 10 oktober wordt de speelfilm ‘Truman’ vertoond over Julian die niet meer lang te leven heeft. Hij zoekt zijn oude vrienden op om afscheid te nemen, maar heeft nog één probleem: wie zorgt voor zijn hond als hij er niet meer is?
Filmtheater Hilversum, aanvang 20.30 uur. www.filmtheaterhilversum.nl

Filmhuis Bussum

Woensdag 12 oktober presenteert C’est La Vie-Huis het nieuwe bijna-thuis-huis in Naarden. Samen met de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg stellen zij zich voor. Aansluitend wordt de film ‘Chronic’ vertoond over een zeer toegewijde verpleger in de terminale thuiszorg. Filmhuis Bussum, aanvang 20.00 uur. www.filmhuisbussum.nl

De Beukenhof

Donderdag 13 oktober is er van alles te doen rondom de Hospice afdeling van de Beukenhof. Een greep uit de activiteiten: een gratis handmassage, luisteren naar gedichten, in gesprek met een geestelijk verzorger, een documentaire in de filmzaal. Toegang gratis.
De Beukenhof, Loosdrecht 16.00-20.00 uur www.inovum.nl

Op alle dagen zijn er deskundigen aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden. Tevens is er gratis informatiemateriaal beschikbaar.
Het complete programma en de flyer is te zien op www.palliatievezorggooi.nl 

Achtergrond informatie

Voor wie is palliatieve zorg

Palliatieve zorg is er voor iedereen die te horen heeft gekregen dat hij of zij niet meer beter wordt. Bij kanker maar ook andere ongeneeslijke ziektes zoals dementie, COPD of hartfalen.
Bij palliatieve zorg gaat het niet alleen om het verlichten van lichamelijke klachten maar is er ook aandacht voor de emotionele, sociale en de spirituele kant van het leven, zoals zingeving en levensvragen.

Netwerk Palliatieve zorg Gooi en Vechtstreek

De organisaties (zorgaanbieders en vrijwilligersorganisaties) die bij het Netwerk Palliatieve Zorg zijn aangesloten werken samen om kwalitatief goede palliatieve zorg te bieden die is afgestemd op patiënten en hun naasten. De patiënt staat hierbij centraal.
Het helpt enorm wanneer mensen al eens hebben nagedacht over hun wensen rondom het levenseinde; waar wil je sterven, welke medische behandelingen wil je (niet meer) en wat is belangrijk om nog voor een laatste keer te doen. In de praktijk blijkt het lang niet altijd gemakkelijk te zijn om deze onderwerpen bespreekbaar te maken.
Een van de kernactiviteiten van het netwerk is daarom goede voorlichting te geven d.m.v. van het organiseren van laagdrempelige activiteiten zoals in de Week van de palliatieve zorg.

Meer informatie over palliatieve zorg op www.palliatievezorggooi.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief