WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tekort aan Ambtenaren?
Wijdemeren, di 17 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Burgemeester Martijn Smit deelde afgelopen donderdag mee dat er een gevaar bestaat dat Wijdemeren er niet in slaagt om op tijd goedkeuring van de accountant te krijgen.

Extra mankracht ingehuurd


Burgemeester Martijn Smit

Dat schrijft Valentijn Bartels van de Gooi en Eemlander in de krant van zaterdag. Burgemeester Martijn Smit neemt tijdelijk de portefeuille Financiën van de vorige week vertrokken ex-wethouder Joep Frijdal (VVD) over. Tijdens de commissie Bestuur en Middelen deelde de burgemeester mee dat hij die zelfde dag nog extra mankracht heeft ingehuurd om de deadline van 15 juli te halen, wanneer Wijdemeren de goedkeuring van de accountant moet hebben over de jaarrekening om te voorkomen dat de provincie gaat ingrijpen. Het gevaar bestaat echter dat Wijdemeren de deadline niet haalt, aldus Smit.
Blijkbaar heeft de burgemeester pas na de overdracht van de portefeuille inzicht gekregen in de problemen die er onder zijn voorganger ontstonden. Hij stelde in de commissie B&M dat er extra kosten moeten worden gemaakt om orde op zaken te stellen.

Problemen van buiten


Ex-wethouder Joep Frijdal (VVD)

Ex-wethouder Joep Frijdal wijt de problemen aan oorzaken die buiten de invloedssfeer van de gemeente en de accountant liggen. Dat neemt niet weg dat het inzicht van burgemeester Smit in de ernst van de situatie compleet afwijkt van dat van de ex-wethouder, die vorige week nog de scepter over de procesgang zwaaide.

Vragen van D66


Fractievoorzitter Joost Boermans (D66)

In de krant van morgen schrijft Valentijn Bartels dat fractievoorzitter Joost Boermans (D66), die ook lid van de toezichthoudende auditcommissie is, vragen stelde over de gang van zaken. Boermans zegt dat de leden van de auditcommissie zeer geschrokken zijn van de mededelingen van burgemeester Martijn Smit in de commissie B&M. Tegenover de krant zet de D66 fractievoorzitter vraagtekens bij het onverwachte vertrek van de ex-wethouder.

Relatie met BKM?


Wethouder Theo Reijn, ook ambtenaren tekort.

Boermans vindt het opvallend dat zowel wethouder Theo Reijn als burgemeester Martijn Smit tijdens de commissievergaderingen van vorige week verklaarden problemen te hebben vanwege een tekort aan ambtenaren. Wethouder Theo Reijn deed dat woensdag toen hij aangaf een kleine rechtzetting in een bestemmingsplan in Ankeveen niet op korte termijn te kunnen uitvoeren, ook vanwege een tekort aan ambtenaren. Joost Boermans vraagt zich in de krant af of er wellicht een relatie bestaat met de bestuurskrachtmeting die onlangs gestart is.

bron
G&E
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief