WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Te weinig Ambtenaren?
Ankeveen, do 12 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Er is door Wijdemeren een fout gemaakt in een bestemmingsplan. Tot verbazing van de commissie RO weigerde wethouder Theo Reijn die fout snel te herstellen.

Ja dat is fout en dat blijft nog wel even zo!


De heer Hogenboom.

Wethouder Theo Reijn.

De eerste inspreker was de heer Hogenboom. Met zijn inspraak wekte hij de verbazing en verbijstering van alle commissieleden op. Hij heeft enige jaren geleden een stuk grond in Ankeveen gekocht. Er is voor die koop een artikel 19 procedure gevoerd om een bouwvlek op de goede plek op die grond in te laten tekenen. Die procedure is indertijd succesvol afgerond. Geen wanklank, geen protest van de buren.

Wie schetste zijn verbazing toen echter op de tekeningen van het definitieve bestemmingsplan bleek dat zijn bouwvlek op een zeer ongunstige plek met ongunstige ligging was ingetekend. In gesprekken met de gemeente werd de afgelopen twee jaar toegegeven dat men daar een fout had gemaakt. Intussen leed hij schade, omdat de grond onverkoopbaar was met de foute bouwvlek. Hij verwachtte dat de gemeente zo snel mogelijk de fout zou herstellen, op zich een geringe inspanning om op de kaart van het bestemmingsplan de juiste ligging in te tekenen. Om de paar maanden vroeg de heer Hogenboom hoe het ervoor stond. Hat antwoord werd in de tijd steeds uitgesteld. September, november, januari...


De ambtelijke ondersteuning.

Een geringe inspanning, een middagje werk. Dat dacht de heer Hogenboom en dat dachten alle fracties.

Te weinig ambtenaren

Wethouder Theo Reijn (CDA) dacht daar totaal anders over. "Het herstellen van de fout heeft geen prioriteit, omdat daar geen tijd en ruimte voor is in het ambtenarenapparaat. "Wij hebben heel veel van dit soort kleine zaken. Het kan dus nog wel een tijdje duren. Ik heb tegen de heer Hogenboom gezegd dat hij eventuele schade maar moet claimen via de rechter."

De commissie en de publieke tribune hapten naar adem. Erik Torsing (CDA): "Zegt u nu echt dat u te weinig ambtenaren hebt?" Gert Zagt (DLP): "Dat is te gemakkelijk. Het is onze fout, wij moeten die snel oplossen." Martin Vuyk (VVD): "Hoeveel uren gaat dit nu helemaal kosten?" Nanne Roosenschoon (D66): "Dit is een fout van de gemeente, die moeten wij oplossen." René Voigt (DB): U kunt mij niet wijsmaken dat dit niet snel opgelost kan worden."

Wethouder Theo Reijn: "Tja, volgende maand hebben wij weer een ander geval dat snel opgelost moet worden..." Commissievoorzitter Sieta Vermeulen probeerde een echt antwoord uit de wethouder los te krijgen, maar dat lukte niet.

DB dient motie in

Martin Vuyk (VVD): "Het is onze fout, dus moet het altijd prioriteit nummer één krijgen boven alle lopende zaken!"
René Voigt (DB) sprak, met ongeloof in zijn stem over de halsstarrigeheid van de wethouder: "Als u nu niet toezegt het probleem snel op te lossen, dan zal ik in de raad een motie indienen om u te dwingen het probleem op te lossen. Als ik zo om mij heen kijk krijgt die motie een ruime meerderheid."

De heer Hogenboom sloot af met: "Ik luister naar u met verbazing. Ik kom uit het bedrijfsleven. Daar wordt een fout altijd zo snel mogelijk en goed opgelost, maar hier niet."

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief