WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hurricanes naar Play Offs
Loosdrecht, wo 18 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Hilversum Hurricanes uit Loosdrecht wonnen zondag van de Groningen Giants met 13-0. Daarmee plaatsten ze zich voor de play offs om het NL Kampioenschap.

ingezonden bericht

Hilversum Hurricanes plaatsen zich voor de play-offs

Zondag 14 mei namen de Hilversum Hurricanes het thuis op tegen de Groningen Giants. Na twee nederlagen tegen het sterke Alphen Eagles, was Hilversum op zoek naar eerherstel. Daarnaast zal een overwinning de Hurricanes in de play-offs om het Nederlands kampioenschap zetten.

De aanval van de Hurricanes begon stroef. Eigenlijk het hele seizoen al draait de aanval erg wisselvallig. Sommige uitstekende drives worden afgewisseld met een foutenfestival. De verdediging is echter de kracht van Hilversum. Groningen wist amper terrein te winnen en moest keer op keer het balbezit aan de Hilversum Hurricanes laten. Dit resulteerde vlak voor rust in een fieldgoal van Tim Beuckens, die zorgde voor een 3-0 ruststand, in het voordeel van de Hurricanes.

Na de rust veranderde het speelbeeld niet veel meer.  Groningen kwam niet voorbij de ijzersterke verdediging van Hilversum, waarbij Hilversum het na liet de voorsprong te vergroten. Vlak voor het einde van het derde kwart werd door een fieldgoal toch de voorsprong verdubbeld naar 6-0.

Het laatste kwart was het nog even nagelbijten voor Hilversum, maar het was opnieuw de verdediging na een onderschepping van Stephan Bunk die de aanval in een niet te missen kans positioneerde. Hierna rende Pascal Brink de bal in de endzone, waardoor de eindstand van 13-0 op het bord kwam. Met deze overwinning hebben de Hurricanes zich geplaatst voor de play-offs om het Nederlands kampioenschap. De volgende wedstrijd is 29 mei, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de Alphen Eagles.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.