WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jagthuis Festival 22 mei
Horstermeer, wo 18 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Altvioolstudenten van diverse conservatoria gaan op zondag 22 mei in Het Jagthuis in een masterclass onder leiding van altiste Karin Dolman een aantal stukken laten horen.

persbericht

Ook Carnaval des animaux bij Frans JagthuisFestival
Zondag 22 mei

De derde dag van het festival begint met een masterclass. Dat komt zo. In Parijs is een beroemd conservatorium. En daar hadden ze de gewoonte om een componist opdracht te geven een stuk te schrijven dat moest dienen als eindexamen werk, het zogenaamde 'pièce de concours'. Altvioolstudenten van diverse conservatoria gaan op zondag 22 mei in een masterclass onder leiding van altiste Karin Dolman een aantal van die stukken laten horen.


The Atlantic Trio

Op de lessenaar komen Chausson, Ibert, Debussy en Vierne. 's Middags speelt Trio Lumaka Franse kamermuziek voor fluit, altviool en harp. Zij bewerkten o.a. de Sonatine van Maurice Ravel voor hun bezetting. Daarvoor laten zij de Scènes de la forêt van Mel Bonis horen, Deux interludes van Jacques Ibert en Petite suite van André Jolivet. Trio Lumaka behoort tot de topensembles in Nederland, zij zijn gespecialiseerd in muziek uit de jaren '20 en vielen daarmee al verschillende keren in de prijzen: Jana Machalett op fluit, Martina Forni op altviool en Miriam Overlach op harp. In het slotconcert van het JagthuisFestival klinkt dan het beroemde Carnaval des animaux van Camille Saint-Saëns uitgevoerd door het Atlantic Pianotrio. Saint-Saëns, Ernest Chausson en César Franck richtten eind 19e eeuw de Société Nationale de Musique op, een vereniging die als doel had muziek van jonge Franse componisten te laten horen. In dat kader zijn destijds het pianotrio van Chausson en het pianokwintet van Franck in première gegaan. Nu klinken ze bij het slotconcert van het 12e JagthuisFestival. Het Atlantic Pianotrio met pianist Bas Verheijden, violiste Janneke van Prooijen en cellist Ansfried Plat krijgt medewerking van Justina Briefjes op viool en Annemijn den Herder op altviool. Soyez les bienvenues!

JagthuisFestival: 20-22 mei 2016. Zondag 22 mei zijn er concerten om 14.30 uur en 16 uur. De masterclass begint om 10.30 uur. Alle informatie is te vinden op www.jagthuis.nl. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief