WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Open Dag Fort Kijkuit
Kortenhoef, di 10 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 28 mei opent Natuurmonumenten de poorten van Fort Kijkuit in Kortenhoef voor een open dag.

Lees ook:

persbericht

OPEN DAG FORT KIJKUIT IN KORTENHOEF

Op zaterdag 28 mei opent Natuurmonumenten de poorten van Fort Kijkuit in Kortenhoef voor een open dag. Het bijzondere gebouw in de gemeente Wijdemeren is tijdens deze dag tussen 10:00 en 16:00 gratis te bezoeken. Iedereen is welkom.

Open dag een traditie

Tijdens de open dag zijn op het fortterrein meerdere kraampjes uitgestald en gedurende de hele dag zijn er verschillende dingen te doen en te zien. “Dit is de tweede keer dat we een open dag organiseren op het fort. Vorig jaar kregen we veel positieve reacties van bezoekers, dus laten we er een traditie van maken. Een uitje waar iedereen naar uit kan kijken” aldus boswachter Marcel Kwant.

Natuurmarkt en vieze voeten

Tijdens de open dag staan er verschillende kraampjes op het terrein die worden bemand door lokale ondernemers. Zo worden er onder andere honing, kaas, vogelhuisjes en ambachtelijk boerderij-ijs verkocht. Verspreid over de dag kunnen bezoekers een stukje meevaren met de boot of een wandeling maken met de boswachter in het aangrenzende natuurgebied. Voor kinderen is er een blotevoetenpad gemaakt en zijn er mooie kleurplaten te maken. Een verrassende dag op een fort waar geschiedenis en natuur hand in hand gaan.

Praktische informatie en parkeren

De open dag vindt plaats op Fort Kijkuit aan de Gabriëlweg 6 in Kortenhoef en start om 10:00 uur. De dag wordt om 16:00 uur afgesloten. De parkeermogelijkheden op en rond Fort Kijkuit zijn beperkt dus kom zo veel mogelijk op de fiets.

Gerenoveerd fort

In 2014 is het fort helemaal gerenoveerd. Het eerste gebouw, het voormalige kruithuis waar vroeger wapens in werden opgeslagen, is omgetoverd tot een onbemande informatieruimte, met daarop een uitzichtpunt. Het tweede en grootste gebouw is ingericht als kantoor voor de boswachters van Natuurmonumenten. Het derde gebouw, de kazemat, is aan de buitenzijde hersteld. Vroeger stonden hier de vuurwapens opgesteld. Nu is het een winterverblijfplaats voor vleermuizen en daarom het enige gebouw dat niet toegankelijk is.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief