WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fort Nieuwersluis
Loenen, ma 14 mei 2012

Natuurmonumenten geeft op zaterdag 26 mei van 13.30 tot 15.00 uur een rondleiding op het lang verboden gebied van Fort Nieuwersluis.

persbericht

Ontdek Fort bij Nieuwersluis

Het is heerlijk fietsen langs de Vecht. De rust van dit typisch Nederlandse landschap doet elk mens goed. Maar aan het begin van de 17e eeuw werden hier op strategische plekken kazernes en forten gebouwd om Nederland te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Eén van die forten is Fort Nieuwersluis, ten zuiden van Loenen. Dit fort behoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie, net als Fort Spion en Fort Kijkuit.

Natuurmonumenten geeft op zaterdag 26 mei van 13.30 tot 15.00 uur een rondleiding op Fort Nieuwersluis. Een deskundige gids laat u het terrein zien, dat lange tijd verboden gebied voor de mens was.

Jaarvergadering districtscommissie Utrecht

De districtscommissie Utrecht houdt op 26 mei haar jaarvergadering op Fort Nieuwersluis. Zowel leden van Natuurmonumenten als niet-leden zijn welkom op deze bijeenkomst. Na de vergadering is er een rondleiding op het fort. De districtscommissie Utrecht vertegenwoordigt de leden uit de provincie Utrecht in de Verenigingsraad van Natuurmonumenten. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/dcutrecht.

Startpunt en reserveren

Fort Nieuwersluis ligt aan de Rijksstraatweg 9, in Nieuwersluis. Gezien het beperkt aantal plaatsen is het aan te raden tijdig te reserveren voor zowel de rondleiding ’s middags als de jaarvergadering van de districtscommissie, dit kan via de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55 of via www.natuurmonumenten.nl. Ook voor informatie omtrent groepsexcursies op het fort kunt u contact opnemen met de ledenservice. De kosten zijn voor de rondleiding ’s middags zijn voor leden van Natuurmonumenten € 4, niet-leden € 7 en kinderen t/m 12 jaar € 2. De jaarvergadering is gratis.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief