WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Eik.proc.rupsen besproeien
Kortenhoef, ma 14 mei 2012

In Kortenhoef rijdt een sproeitractor rond, die een oorverdovende herrie maakt bij het besproeien van eikenprocessierupsen in bomen.

Wij hadden het al gehoord. Op Koninginnedag reed de tractor rond nabij de A.W. van Voordenlaan in Kortenhoef, terwijl hij de boomkruinen een flinke sproeibeurt gaf. Kortenhoevers die in hun tuin genoten van de zon schrokken nogal van de spuitbeurt en de begeleidende oorverdovende herrie.


In het middden de grote sproeikop waarmee de complete kruinen van bomen langs de straat besproeid worden. Op de aanhangwagen containers met de sproeivloeistof.

Vanmiddag waren de kruinen van de bomen in de wijk aan de Zoete Inval en de Bruinjoost in Kortenhoef aan de beurt. Van verre zwol de herrie aan. Bij de vijver aan de Zuidsingel werd een half uurtje een tussenstop gemaakt om water te laden. Elkaar verstaan was een half uurtje niet mogelijk. Voor het goede doel zullen we maar zeggen.

Wij hebben Wijdemeren Informeren er nog maar eens op nageslagen om te zien wat er gesproeid wordt, waar, of dat schadelijk is, of je beter even naar binnen kunt gaan en hoe lang er gesproeid wordt. Wij hebben er niets over gevonden.

Update 17 mei 2010, 11.39: Wij ontdekten dat op 15 mei op de gemeentelijke website een toelichting op dit lawaaiige fenomeen was gepubliceerd. Het kan geen kwaad voor uw auto is de geruststellende mededeling. Voor u zelf is het ongevaarlijk. Blijf dus gerust in de tuin zitten, als u tenminste tegen het geluid kan.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief