WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rommel, Verkeer en Clubs
Wijdemeren, ma 14 mei 2012

Het CDA stelde een Burger Top Drie samen. Op 1 staat de verslonzing, op 2 wil de burger geen 30 km p.u en op 3 behoud van verenigingen.


Theo Reijn, fractievoorzitter CDA

Dossier Verkeer

ingezonden bericht

Wat hebt u op uw hart?
Verslonzing openbare ruimte blijft met stip op 1

Inwoners van Wijdemeren ergeren zich mateloos aan het gebrekkige groenonderhoud en zien hun woon- en leefomgeving steeds verder verloederen. Beter en efficiënter wegen- en groenonderhoud staat met stip op nummer 1 van hun wensenlijstje. Dat is gebleken uit de inventarisatie die het CDA zaterdag op de veemarkt in 's-Graveland heeft gehouden.

Bij de kraam van het CDA stond de vraag 'Wat hebt u op uw hart' centraal. Bezoekers konden hun top-3 wensen voor Wijdemeren opgeven. 'Wat moet er volgens u in Wijdemeren gebeuren?', 'Wat moet extra aandacht krijgen?', 'Wat wilt u veranderen?' Er moet worden bezuinigd en dat betekent keuzes maken. Daarom mochten er maar drie wensen worden genoemd.

Ergernis over het wegen- en groenonderhoud

Verreweg de meeste wensen gaan over het wegen- en groenonderhoud. Inwoners ergeren zich aan de gevolgen van de forse bezuinigingen op het onderhoud door het huidige college. De stinkende sloot langs de Elbert Mooylaan in Kortenhoef, kapotte straatverlichting op de Leeuwenlaan en het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland, de slechte bestrating van het Plein in Nederhorst den Berg en de verloedering van de rotonde bij het oude gemeentehuis in Loosdrecht zijn enkele genoemde voorbeelden. Beter onderhoud blijft een breed gedragen wens.

Verkeer op de tweede plaats

Ook het verkeer houdt de gemoederen flink bezig. Vooral het plan van het college om overal een maximum snelheid van 30 km/uur in te voeren. Veel mensen zien dat helemaal niet zitten. Op het Noorder- en Zuidereinde wil men gewoon 50 km/uur kunnen blijven rijden. Er moet wel meer controle op snelheid komen. Ook in de Horstermeer, waar de Middenweg en Machineweg racebanen zijn. Een enkele bezoeker vindt dat het hele onzinnige verkeersplan de prullenbak in moet. Evenals het plan om een vaarverbinding door 's-Graveland aan te leggen. Dit 'Vaart in de Vaart' project is volgens meer bezoekers onhaalbaar, net zoals de aanleg van een randweg. Maar de randweg blijft wel op het wensenlijstje staan, samen met het herstel van de Reevaart door Nederhorst den Berg.

Leefbaarheid van de dorpen

Bezoekers vinden dat de leefbaarheid van de dorpen steeds verder onder druk komt te staan. Zorgen zijn er over de afbraak van het verenigingsleven en het jeugd- en jongerenwerk. Door de fors gestegen huren en vermindering van subsidies staat – vooral bij de muziekverenigingen – het water aan de lippen. De afbraak van het jeugd- en jongerenwerk vinden bezoekers onbegrijpelijk. Op het wensenlijstje staat ook betaalbare woonruimte in een verzorgingshuis voor ouderen met een laag inkomen.

Rekeningen naar de toekomst

Het CDA is niet verbaasd over de uitkomsten. "Dit rekenmeestercollege van DorpsBelangen/VVD/D66 kijkt alleen naar snelle bezuinigingen. Niet naar de gevolgen en alternatieven. Met trots wordt een positief saldo op de jaarrekening 2011 gepresenteerd. Uit de toelichting blijkt echter dat dit vooral komt omdat werkzaamheden niet worden uitgevoerd of naar de toekomst worden verschoven. Aangevuld met onverantwoorde bezuinigingen waarvoor de rekening ook in de toekomst gepresenteerd zal worden. Veel gegoochel met cijfers maskeert bovendien het eigenlijke negatieve financiële resultaat. In de geschiedenis van Wijdemeren is een negatief financieel resultaat op de jaarrekening niet eerder voorgekomen."

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief