WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Witte Werkster?
Loosdrecht, wo 1 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Liesbeth Siderius schreef een brief over de 10 euro subsidie van de regio Gooi en Vechtstreek voor huishoudelijke hulp, waarbij zij vraagtekens zet.

brief aan college van B&W

Aan College en Wethouders gemeente Wijdemeren
En aan de  Gemeenteraad van Wijdemeren
t.a.v. Mevrouw I. Schutte, griffier, per mail verstuurd

24 mei 2016,

ZorgMies en de Witte Werkster

In de lokale bladen en via de WWK promoot de directeur van de startende onderneming  ‘ZorgMies’  de HHT regeling in de Gooi en Vechtstreek. Naar aanleiding van de verbazingwekkende berichten over de Gooische Witte Werkster in het nationale nieuws is de vraag wat er concreet geboden wordt.

Op de website Schoonthuis staan een 14 tal (zorg-) aanbieders , waarvan veel landelijk werken. Zij bieden schoonmaak hulp voor een bedrag dat varieert tussen de 21- 27,04 euro per  uur, waarvan 10 euro in mindering gebracht wordt dankzij uw subsidie. De bedragen komen overeen met de uurtarieven die  in het verleden voor thuiszorg met een WMO indicatie in Wijdemeren  onder strikte voorwaarden gehanteerd werden.  

Natuurlijk is de ZorgMies blij met de Gooische regeling. Nu kunnen deze bedragen voor  iedere inwoner in deze regio gerekend worden. WMO indicaties zijn er niet. Of je thuis bent of niet de witte werkster kan op zeer korte termijn aan de slag.

Op 18 mei j.l. besloot de Centrale Raad van Beroep dat huishoudelijke hulp onder de WMO valt. Dat wil zeggen voor mensen die onvoldoende zelfredzaam zijn of niet kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Vraag:

Welke eventuele juridische daarmee samenhangende financiële consequenties kan deze uitspraak hebben voor de Gooische HHT regeling? Wie is er in dat geval juridisch aansprakelijk , de regio of de betreffende gemeente?

Krijgen de inwoners van Wijdemeren met een WMO indicatie naast het HHT tientje de rest van het uurtarief vergoed?

Intussen heeft U mijn brief dd 17-05-2016 in behandeling genomen bij de afdeling Zorg, werk en inkomen (SDOZWI).

Verzoek:

Vorige week heeft U laten weten dat de Gemeente Wijdemeren kampt met een tekort aan ambtenaren. Om deze reden en gezien de aard van de vragen verzoek ik U  deze brief en die van 17 mei te laten beantwoorden door de verantwoordelijke personen in de regio.  

Met vriendelijke groet,

Liesbeth Siderius
Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief