WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Appelboom van Start
Wijdemeren, wo 1 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 28 mei ging www.DeAppelboom.nl online, waarop de gemeente de projecten toont waarbij inwoners hun leefomgeving mooier of prettiger maken.

persbericht

www.DeAppelboom.nl online

Op zaterdag 28 mei is de nieuwe website www.DeAppelboom.nl online gegaan. Hier toont de gemeente trots de vele projecten waarbij inwoners samen met mensen uit de buurt hun leefomgeving mooier of prettiger maken. Zo hoopt Wijdemeren nog meer mensen te inspireren.

Veel Wijdemeerders werken samen aan het mooier en prettiger maken van hun woonomgeving. Projecten in de openbare ruimte èn op sociaal gebied. Zo zijn er bijna 100 initiatieven, waarbij bewoners zelf de inrichting en het onderhoud van het openbaar groen verzorgen. Dit geeft inwoners zeggenschap en levert de dorpen variatie in het groen op. Ook het sociale aspect is waardevol. Daarnaast zijn er ook veel projecten waarin bewoners activiteiten organiseren die het mogelijk maken dat dorpsbewoners elkaar kunnen ontmoeten of ondersteunen. Bijvoorbeeld inzamelingsprojecten, bewegingsactiviteiten en koffieochtenden om elkaar beter te leren kennen.

Inspiratie opdoen

Participatiecoördinatoren Saskia Hille en Hetty Kasteleijn: “We zijn trots op deze succesvolle projecten en we hopen dat nog veel meer inwoners volgen.” Om hen te informeren en te inspireren is er nu een speciaal platform www.DeAppelboom.nl. Hier maken we de huidige projecten in de openbare ruimte en op sociaal gebied digitaal zichtbaar. Alle projecten staan tot op wijkniveau overzichtelijk in een kaart van Wijdemeren. Zo is gemakkelijk te zien welke projecten er in de buurt zijn. Ieder project heeft een eigen pagina met foto’s en een beschrijving van het betreffende project. Inwoners die een plan hebben kunnen via www.DeAppelboom.nl contact leggen met de twee participatiecoördinatoren.

De Appelboom – Wij doen het samen!

In het raadsakkoord 2014-2018 is uitgesproken dat Wijdemeren initiatieven van inwoners en ondernemers wil stimuleren en faciliteren. De Appelboom is hiervan een uitwerking. De naam ‘De Appelboom’ staat symbool voor de kracht van participatie en is voortgekomen uit het project in de Gabriëlgaarde in Kortenhoef. Hier werken de bewoners succesvol mee aan het onderhoud van het plantsoen. Zij plukken de appels van de appelboom die daar staat en bakken daar een taart van die ze samen opeten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief