WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kayakken in de Cabomba
Loosdrecht, wo 1 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning was verbaasd te lezen dat Natuurmonumenten een kayakroute over de, door cabomba onbevaarbare, Vuntusplas aanbeveelt.

ingezonden brief

Verbijstering over Natuurmonumenten

Onlangs viel bij kennisen een gids van Natuurmonumenten in de bus met de mooiste wandel- en fietspaden en kayak/kanoroutes. Daarin wordt een rondje Vuntus nadrukkelijk vermeld, als zijnde een prachtige kayak/kanoroute met vele bezienswaardigheden, bijzondere planten en vogels, zoals de purperreiger.

Wel, als kayakker heb ik die route vroeger meermaals bevaren maar nog nooit een purperreiger gezien. En wanneer je die route nu gaat varen zul je hem helemaal niet zien. De reden? De Vuntus is door de Cabomba nauwelijks tot niet te bevaren. Je bent continu bezig je peddel los te wurmen uit de waterplanten, en je komt nauwelijks vooruit, je kunt nog beter de kayak op je nek nemen en over land gaan wandelen.

En wanneer de cabomba verwijderd dient te worden voor het vaarverkeer dan ziet NM geen noodzaak hiertoe. Als de gemeente het wil verwijderen komt dat dus geheel op de kosten van onze gemeente terecht, NM zal geen cent meebetalen. Terwijl de plassen wel tot het gebied van NM behoren.

Goede sier maken met een 'onbevaarbare' route in je gids, er zelf geen onderhoud aan plegen en geen cent mee betalen, dan zien we gelijk waar deze organisatie voor staat. Indien ik een lidmaatschap had gehad had ik dat bij deze opgezegd.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief