WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Donderdag Raad
Wijdemeren, di 30 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Donderdagavond om 20.00 uur vindt de laatste raadsvergadering voor het zomerreces plaats in het gemeentehuis aan de Rading 1 in Nieuw Loosdrecht.

De complete agenda vindt u hier. In de agenda staan de links naar alle onderliggende documenten en voorstellen.

Een greep uit de onderwerpen:

  • De ingekomen stukken, waaronder de brief van de Commissaris van de Koning, Johan Remkes, waarin deze laat weten dat burgemeester Martijn Smit wordt herbenoemd.
  • De regionale Huisvestingsverordening Gooi en Vechtstreek, op basis waarvan de sociale huursectorwoningen in Wijdemeren verdeeld worden.
  • De Molenmeent in Loosdrecht wordt voor € 240.000 aangepast om de situatie veilger te maken.
  • De toplaag van de vloer van sporthal Eikenrode in Loosdrecht wordt vernieuwd.
  • Er wordt een beheerplan voor waterwegen voor de komende tien jaar vastgesteld (waarbinnen ook beschoeiingen vallen).
  • De Jaarrekening 2014 wordt vastgesteld en er wordt een besluit genomen over de voorjaarsrapportage met eventuele aanpassingen in de begroting.
  • De raad neemt een besluit over de wijze waarop het gevoelige dossier van de huidige winkelsluitingstijden onderzocht en geëvalueerd zal worden.
  • De fractie PvdA/GL diende een motie in om ouders vrij te stellen van een bijdrage als hun kind/kinderen in een instelling voor jeugdhulp verblijft. Zo'n besluit werd ook al in andere gemeenten genomen na de overheveling van de jeugdzorg naar de gemeenten op 1 januari. (Zie ook dit artikel op www.nji.nl.) Op 17 april schreven wij daar ook over. Wij kruisten toen de degens met Co de Kloet over nut en noodzaak van gemeenschappelijke regelingen en het daarmee uit handen geven van de eigen autonomie.)

Kom eens naar de Rading 1

Om kort te gaan, heeft u niets anders te doen, fiets naar de Rading 1 en luister onder het genot van een kopje koffie hoe uw bestuurders besluiten en waarom. Thuis luisteren kan ook via internet, maar dan mist u de emotie, de non-verbale communicatie en het seinen. Juist die dingen die een debat diepte geven, als die diepte er tenminste is, want de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat grote teleurstelling ook op de loer ligt als zes partijen spreektijd vragen om in een uur te vertellen dat zij het met elkaar eens zijn, of om uitbundig complimenten aan elkaar, het college en aan de ambtenaren uit te delen zonder enige inhoudelijke toevoeging..

Of niets zeggen. Ook dat komt voor, maar soms minder dan wenselijk is. Het blijft schipperen.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief