WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zomeravond met Amicitia
Kortenhoef, di 30 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Amicitia gaf vanavond een zomeravondconcert op de Rozenhof in Kortenhoef. Er kwam aardig wat publiek op af in de zwoele avondlucht bij de ondergaande zon.

Tegen half acht werd duidelijk dat er in de buurt iets te gebeuren stond. In de stille warme avond klonk zacht het stemmen en inspelen van muziekinstrumenten vanuit een hoek die ongebruikelijk was. Na een minuut of tien zette muziekvereniging Amicitia vol in. In onze achtertuin leidde dat tot enige paniek. Onze poezen die tot dat moment een avonddutje deden, spitsten de oren, strekten de nekken, keken verschrikt om zich heen en begonnen rond te lopen om te vluchten. Wij leidden ze met zachte hand naar binnen, waarna wij de deuren sloten. Een fanfare heb je nu eenmaal niet dagelijks vrijwel in de achtertuin.

Maar waar zat die fanfare? Het bleek vlakbij te zijn. Op de Rozenhof, op vijftig meter afstand had zich een complete big band geïnstalleerd. Amicitia in actie. Er stroomde meer publiek toe, dat genoot van de ene na de andere bekende filmmelodie. Na een uur was het voorbij. Een mooie afsluiting van de eerste echt warme dag van dit jaar met een heuse hittegolf de komende dagen op komst.

bron
WWK
foto/video
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief