WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Viore, Karen Heerschop en HHH
Regio, ma 15 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Viore, het centrum dat kankerpatiënten ruimte biedt voor contact met lotgenoten, krijgt steun van Heel Hilversum Helpt, Karen Heerschop en Rotary.

Karen Heerschop

Op onderstaande foto staat Karen Heerschop in het midden van de groep. Zij was wethouder in Hilversum, waarna zij waarnemend burgemeester in Wijdemeren werd van 1 juli 2009 tot 16 maart 2010, in de periode dat burgemeester Don Bijl naar Purmerend was vertrokken tot burgemeester Martijn Smit van Zeevang overstapte naar Wijdemeren en hier geïnstalleerd werd.
Na de benoeming van Martijn Smit in Wijdemeren werd Karen Heerschop waarnemend burgemeester in Zeevang. Op 1 januari 2016 gaan de gemeenten Edam-Volendam en Zeevang fuseren. Vanaf die datum zal een nieuwe gemeente ontstaan onder de werknaam Edam-Volendam-Zeevang (EVZ).

De foto was aanleiding om even in het verleden te duiken, met filmpjes van de installatie van de raad in 2010, het afscheid van Karen Heerschop en de installatie van burgemeester Martijn Smit. Zie de links onderaan deze pagina.

persbericht

Viore ‘superblij’ met steun van Heel Hilversum Helpt

Afgelopen vrijdag presenteerde de Stichting Heel Hilversum Helpt de plannen die zij hebben ontwikkeld om Viore op een aantal fronten te ondersteunen. In deze Stichting werken de Hilversumse Rotary Clubs samen met Rabobank Hilversum – Vecht en plassen. Inmiddels heeft ook de jongerenorganisatie Rotaract zich hierbij aangesloten.


In het midden oud-waarnemend burgemeester van Wijdemeren,
Karen Heerschop, die nu waarnemer is in Zeevang (NH).

Speciaal voor de activiteiten ten bate van Viore wist de Stichting Karen Heerschop (oud wethouder van Hilversum) aan te trekken. Karen, zelf ook tot twee keer toe getroffen door kanker, zegt hierover: “Als Hilversummer en als kankerpatiënt hoefde ik geen moment na te denken voor ik ja zei. Ik weet dat deze ziekte veel bij je overhoop haalt. En bij je gezin. Soms is de verleiding groot te doen alsof er niks aan de hand is. Maar je komt het tegen. Hoe dan ook. Toen ik kanker kreeg bestond Viore nog niet. We moeten echt blij zijn dat Viore nu al zo’n belangrijke rol speelt in de levens van veel kankerpatiënten in onze regio en hun naasten.”

Heel Hilversum Helpt stelt zich ten doel de naamsbekendheid van Viore in de regio te vergroten, vrienden te vinden, die bereid zijn Viore jaarlijks met een financiële bijdrage te ondersteunen, en zelf ook met een aantal evenementen geld op te halen. Cobien Kerssemakers (voorzitter HHH) hierover: “Zo’n prachtig initiatief krijgt bij aanvang natuurlijk wel de nodige startsubsidies. Maar nu na ruim 3 jaar, waarin Viore al meer dan 11.000 keer werd bezocht, wordt het tijd dat wij, de inwoners van Gooi en omstreken, mee gaan helpen dit unieke centrum zijn prachtige werk te laten doen.”

Hoe belangrijk het centrum inmiddels is geworden voor de bezoekers blijkt wel uit het filmpje met gesprekken met patiënten en hun naasten, dat Kick Stokvis (o.a. een van de eindredacteuren van het NOS-journaal) op verzoek van HHH voor Viore heeft gemaakt. Het is te vinden op www.viore.org. Daar staat ook de complete lijst van acties, die HHH voor Viore wil ondernemen. Een opvallende daarin is het produceren van een Hilversumse editie van het Monopolyspel.

Anita Wesselius (directeur Viore) is superblij met alle steun van Heel Hilversum Helpt. “Een van onze motto’s luidt: Viore is er niet alleen voor de regio, maar ook door de regio. Hoe duidelijk wordt dit nu vorm gegeven! Wij streven uitdrukkelijk naar verbinding met onze omgeving. Hoe mooi is het niet dat een van de activiteiten, een kleur- en tekenwedstrijd voor de jeugd met als thema Maak eens iets moois voor een ander, wordt geïntieerd door de Rabobank, ook door hen wordt uitgezet bij de scholen, wordt gejureerd door Stef van Breugel van Museum Hilversum en iemand van Art Hilversum en uiteindelijk leidt tot het uitdelen van de tekeningen aan bezoekers van Viore en die van de Chemotuin bij Tergooi.”

Viore is alle weekdagen tussen 10 en 16 uur (in juli en augustus van 11 tot 15 uur) geopend voor inloop. Iedereen kan dan langs komen, zonder afspraak of verwijzing. Aan Viore zijn gidsen verbonden met een professionele achtergrond, die voor wie dat wil beschikbaar zijn om te helpen de door kanker veroorzaakte problemen zo goed mogelijk het hoofd te bieden. 

Op de website (www.viore.org) wordt iedere maand een compleet overzicht geboden van het gevarieerde maandprogramma van Viore.

Karen Heerschop, burgemeester van Wijdemeren van 1 juli 2009 tot 16 maart 2010

24062009 Karen Heerschop Waarnemer
10032010 Korte Afscheidsraad
10032010 Karen naar Zeevang
11032010 Dameshamertje voor Hamertype
11032010 Installatie Nieuwe Raad
16032010 Burgemeester Martijn Smit

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK/persbericht
foto
persbericht
auteur
RJ/PB
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief